röplabda

2021.11.20. 22:57

Szettet nyertek az éllovas ellen

Egy szettet elcsent a SWIETELSKY-Békéscsabai RSE együttesétől a Kaposvár Arénában az 1. MCM-Diamant KNRC a női röplabda Extraliga hatodik fordulójában.

Molnár Gábor

A hét közben, a Maccabi Hadera ellen sikeresen megvívott Chellenge-kupa mérkőzés után, ezúttal már a női röplabda Extraligában szólították pályára az 1. MCM-Diamant KNRC együttesét, mely a bajnoki címre is esélyes, éllovas BRSE-t fogadta. A vendégeknél ott volt a kezdőben az egykori kaposvári közönségkedvenc, a szerb Sara Klisura is, aki két szezonon át volt a somogyiak húzóembere. A találkozó előtt köszöntötték Ana Grbacot, akit az izraeli összecsapás legjobbjának választották meg, a díjat Lacombe Zsófia, az egyesület sportigazgatója és Dér Tamás, a város alpolgármestere adta át.

Az első két pontot a házigazda szerezte, ám nem sokkal később már a csabaiak vezettek 6–3-ra, de egy elrontott ütés és egy remek blokk után újra Maticséknál volt az előny. Óriási csata zajlott a pályán, minden egyes labdáért keményen meg kellett dolgoznia a feleknek. A viharsarkiak többször is le tudták dolgozni a hátrányukat, ám a túl oldalon mindig volt valaki, aki tudott lendíteni az együttese szekerén, a szett végére pedig Bashnakova tett pontot.

A második játszmában 5–5-ig fej fej mellett haladt a két gárda, ám ezután magasabb fordulatszámra kapcsolt a Békéscsaba és három egységgel ellépett. Vincent Lacombe időt kért, de hiába, tovább mélyült a szakadék a két alakulat között. Küzdött, hajtott becsülettel a házigazda, de nem találta a fogást az agresszíven játszó ellenfelén. Már nyolccal vezettek a vendégek, amikor indított egy nagy hajrát az MCM, mely hat(!) szettlabdát hárítva feljött kettőre, de sajnos ennél közelebb nem tudtak jutni az ötszörös bajnokhoz, így elbukták ezt az etapot.

A folytatásban aztán még egy lapáttal rá tudtak tenni a Békés megyeiek; 0–4-nél időt kért a hazaiak mestere, ám Tóth Gábor tanítványai ellentmondást nem tűrően játszottak, s foggal, körömmel tartották fórjukat. De természetesen a Matics vezette Kaposvár sem adta fel, mindent megtett azért, hogy utolérje riválisát, ám ezúttal nem sikerült. Hiába a remek kaposi kezdés, a negyedik, s mint utóbb kiderült utolsó, etap is a békéscsabaiak szája íze szerint alakult, így a BRSE nyerte a meccset és megőrizte első helyét az Extraligában.

1. MCM-Diamant Kaposvár–SWIETELSKY-Békéscsabai RSE 1–3 (23, -22, -20, -20)

Kaposvár Aréna, 150 néző. V.: Árpás K., Bátkai-Katona Á.

1. MCM-Diamant Kaposvár: Bashnakova (19), Wirth A. (4), Szedmák (3), Matics (20), Lemmens (12), Grbac (8). Csere: Szpin (libero), Hegyi B. (-), Budai V. (3). Vezetőedző: Vincent Lacombe. Edző: Mathieu Bord.

SWIETELSKY-Békéscsabai RSE: Kornienko (8), Glemboczki (7), Zólyomi (15), Drpa (27), Klisura (14), Strunjak (9). Csere: Molcsányi (libero), Najdics (-). Vezetőedző: Tóth Gábor. Edző: Toma Sándor.

Vincent Lacombe: – Jól kezdtük a mérkőzést, először ebben a szezonban, sajnos a második játszmától a csabaiak agresszívabbak voltak és ez ellen nem találtuk a megoldást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában