VÍZILABDA OB I.

2021.11.05. 09:00

Tizenegy gólt dobott a Kaposvári VK az OSC otthonában

Bátran kezdtek a kaposvári pólósok a bajnokságban még veretlen OSC Újbuda otthonában a férfi vízilabda OB I. hatodik fordulójában.

M. G.

Salamon gólja után előbb Berta egyenlített, majd Horváth szerezte meg a vezetést a vendégeknek. Ezután összekapták magukat a hazaiak és még az első negyedben fordítani tudtak. A folytatásban megléptek a fővárosiak, Csacsovszky találata után már négy volt köztük a félidőben.

A Kaposvári VK ezután sem zuhant össze, hiszen a somogyiak Kakstedter góljaival próbálták tartani a lépést a Bajnokok Ligája-főtáblás riválisukkal. A különbség a negyedik negyedben is tovább nőtt a felek között, de Surányi László vezetőedző tanítványai is egyre több támadást fejeztek be eredményesen. A somogyiak végül tizenegy gólig jutottak az OSC otthonában, ez azonban a tisztes helytállásra volt elegendő ezen az estén.

A Kaposvári Vízilabda Klubra szombaton már újabb bajnoki vár. Akkor a Szeged érkezik a Csik Ferenc Versenyuszodába, s az a találkozó sokkal fontosabb lesz a KVK-nak, mint a fővárosi fellépésük volt.

OSC Újbuda–Kaposvári VK 17–11 (5–3, 3–1, 5–4, 4–3)

OSC Újbuda: Dévai – Vigvári Vince 1, Manhercz K., Salamon F. 3, Várnai 1, Csacsovszky E. 4, Burián 5. Csere: Bundschuh, Tóth M. 1, Sziládi 2, Dala D., Aranyi M., Bera. Vezetőedző: Varga Dániel.

Kaposvári VK: Csoma – Juhász-Szelei 1, Berta 3, Horváth Á. 3, Langiewicz 1, Mijics 1, Kakstedter 2. Csere: Palatinus, Petrovszki, Dobos, Vindisch, Varga B., Vörös T. Vezetőedző: Surányi László.

Gól – emberelőnyből: 12/8, illetve 7/3. Gól – kettős emberelőnyből: –, illetve 1/1. Gól – ötméteresből: 2/2, illetve 1/1. Kiállítva (végleg, cserével): Manhercz K. (4. p.).

Surányi László: – Az OSC kíméletlenül megbüntette minden hibánkat. Látszott, hogy az ellenfél játékosai jó formában vannak, mi edzőmérkőzésekkel együtt sem játszottunk annyi meccset, mint ők. Mindamellett, hogy borzasztóan sok a tizenhét kapott gól, annak örülök, hogy egy erős együttes ellen idegenben tudtunk tizenegyet szerezni.

Varga Dániel: – Egy sokgólos hazai mérkőzésen kalkulálható, hogy hibázunk, de az egyéni fegyelmezetlenségek nem férnek bele, semmilyen szinten nem illenek abba a tradícióba és kultúrába, amelyet folyamatosan építünk. Nehéz sorozatban vagyunk, folytatjuk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában