labdarúgás

2021.12.05. 16:20

Meglepte az őszi bajnokot a Rákóczi

Remek iramú, végletekig kiélezett mérkőzésen szerzett pontot az NB III. Nyugati csoportjának huszadik fordulójában a Kaposvári Rákóczi FC a Credobus Mosonmagyaróvári TE otthonában.

Klein Péter

A tavaszról előrehozott fordulóban az őszi szezont megnyerő Credobus Mosonmagyaróvári TE otthonában próbálta megszakítani a hazaiak veretlenségi sorozatát a Kaposvári Rákóczi FC. A somogyi zöld-fehérek az előző körben Gárdonyban szerezték meg az első idegenbeli sikerüket, azonban Mosonmagyaróváron egy teljesen más összecsapás várt rájuk. Ráadásul a vendégek gyorsan hátrányba is kerültek, hiszen egy levágódó labdára a kapu előtt ólálkodó Boros Gábor csapott le, s három méterről lőtt a kapuba. A Rákóczi ezt követően vette fel a mérkőzés ritmusát, s pár perc elteltével már a somogyiak előtt is adódott egy nagy lehetőség: Kondor Kristóf ugratta ki Bíró Dominiket, aki megpróbálta elpöckölni a kapus mellett a labdát, de Heinrich Márk nagy bravúrral mentett. A korai gól kifejezetten jót tett, hiszen remek iramban folyt a mérkőzés, számos kisebb helyzet alakult ki, főként a Rákóczi kapuja előtt. Az óváriak ugyanis kifejezetten gyorsan mentek át védekezésből támadásba, amihez nehezen alkalmazkodtak a kaposváriak.

A második félidőre egy egy-négy-kettő-három-egyes felállásra váltott a Rákóczi, amitől sokkal stabilabbá váltak. A mosonmagyaróváriak így már nem tudtak átrohanni a Kaposváron, de még mindig a hazaiak játszottak veszélyesebben, azonban ezek a lehetőségek kihasználatlanok maradtak. Egy óra elteltével az egyre bátrabban futballozó kaposváriak egy jó egyéni megmozdulás után egyenlítettek: Bíró Dominik cselezett befelé a jobb szélről, majd húsz méterről laposan lőtt, Heinrich Márk pedig nem tudta fogni a lapos lövést, ami a kezei között került a hálóba. A hajrát igencsak megnyomták a hazaiak, a Rákóczi védelme meleg pillanatokat élt meg, de remekül tartotta magát. Támadásban is próbáltak maradandót alkotni a kaposváriak, így az utolsó percekre teljesen nyílttá vált a mérkőzés. A hosszabbításban viszont nagyon beszorult a Kaposvár, de Ipacs Péter több nagy védést bemutatva őrizte a döntetlent.

A Rákóczi így ponttal tudott távozni Mosonmagyaróvárról, ami ebben a szezonban még csak a Veszprémnek sikerült. A zöld-fehérek harcos, férfias játéka pedig jó előjel lehet a tavaszi folytatásra.

Credobus Mosonmagyaróvári TE–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (1–0)

Mosonmagyaróvár, 200 néző. V.: Kovács I. (Gordos, Vad).

Credobus Mosonmagyaróvári TE: Heinrich – Bokor, Debreceni, Bohner – Simita, Illés D. (Szegő, a 66. percben), Végh B., Tóth L., Nagy K. (Horváth K., a 70. percben) – Boros G. (Popov, a 75. percben), Szalka. Vezetőedző: Varga László.

Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs – Lakatos G., Gál, Harsányi – Borbély Á., Mayer M., Pintér N. (János N., a 83. percben), Balog A. (Palkovics, a 68. percben), Zólyomi – Bíró D., Kondor (Országh, a 91. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Gólszerzők: Boros G. (a 6. percben), illetve Bíró D. (a 61. percben).

Sárga lap: Illés D. (a 20. percben), illetve Balog A. (a 31. percben).

 

Ezek is érdekelhetik