Jégkorong

2021.12.20. 17:41

Történelmi tornát rendeztek Balatonbogláron

A Balaton legszebb fekvésű pályáján, Bogláron rendezték meg az első jégre mindenki kupa elnevezésű U8-as jégkorongtornát.

Molnár Gábor

Fotó: Nemeth_Levente

– A pályánk már alkalmas versenyek rendezésére is – mondta Vécsei Mihály, a Blue Point Sportegyesület alapító-elnöke. – Történelmi volt a versenyünk, hiszen a tóparton még nem rendeztek hivatalos jégkorongtornát, melyre komoly együttesek érkeztek, eljött az UTE, a Győri ETO HC, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, valamint a Zalaegerszegi Titánok. Mindenki játszott mindenkivel, s természetesen, mivel gyermekekről van szó, nem az a lényeg, ki, hány gólt lő. Percenként cseréltek, azaz mindenkinek lehetőséget biztosítottak.

 

Remek hangulatban zajlott a megméretés, a szülők és a fiatalok is nagyon jól érezték magukat.

– Amikor a játékosok lejöttek a jégről, rögtön azt kérdezték, mikor lesz a következő – hangsúlyozta Vécsei Mihály a jégpálya üzemeltetője. – Már most eldőlt, hogy januárban vagy februárban rendezünk még egy tornát, több csapat is jelezte, szívesen eljönne Balatonboglárra, ám a lehetőségeink végesek, hiszen négy, de maximum hat együttesnek tudunk helyet biztosítani. 

Kettőezer-tizenkilencben alakult meg Balatonbogláron a Balatoni Bocsok Hockey Club, mely azóta is töretlenül fejlődik.

– A januári tornán már a Bocsok is részt vesznek – emelte ki a Blue Point Sportegyesület alapító-elnöke. – Két B-licences edző, Bartucsek Dávid és Szántó Marcell irányítja a szakmai munkát, hetente négy gyakorlást vezényelnek. – Hétfőn, kedden és csütörtökön „rendes” hokiedzések vannak, szerdán pedig a korcsolyatechnikára helyezik a hangsúlyt. Délután hat órakor kezdődik a tréning, melyre egyre többen érkeznek, de még várjuk a 4-14 év közötti gyermekek jelentkezését. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy márciusig fenn tudjuk tartani a pályát.

A Blue Point Sportegyesület még 2019-ben alakította meg a jégkorongszakosztályát, és ezután kérték a felvételüket a Magyar Jégkorong Szövetségbe, melyet örömmel hagytak jóvá, így teljes jogú tagjai lettek a szervezetnek. Mely akkor tíz-tizenkettő garnitúra felszereléssel segítette a Balaton-parti egyesületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában