Röplabda

2022.03.18. 20:34

Sikerült meglepni idegenben a Nyíregyházát

A Fatum-Nyíregyháza látta vendégül az 1. MCM-Diamant KNRC röplabdacsapatát a női Extraliga negyeddöntőjében. A lelkes, összeszedett játékkal sikerült visszavágni az eddigi vereségekért, 0–3-ra győzött a kaposvári alakulat.

Forrás: MCM DImanat FB

Azt gondoltuk volna, hogy az egész mérkőzés végig kiélezett, adok-kapok csata lesz, ám a kaposváriak villámrajtot vettek, rendkívül magabiztosak voltak. A nyíregyháziak az első etap végén már egyre idegesebben, több hibával játszottak, amely tíz pont különbséggel a játszma elvesztésébe került.

Aztán a következőkben már szorosabb meccset láthattunk, összesen kétszer vezethetett egy ponttal a házigazda, de a Diamant jó játéka és lelkesedése egy pillanatra sem tört meg. Szorgosan termelték a pontokat, a Fatum pedig továbbra is meglepetten fogadta a somogyiak összeszedett játékát.

A mindent eldöntő szettben próbáltak még felzárkózni a nyíregyháziak, de nem tudták utolérni a kaposváriakat, akik ekkor szerezték a legtöbb pontjukat zsinórban. Igaz, a hazaiak három szettlabdát vigaszként tudtak még hárítani, de a hullámvölgy nélküli játékal végül a Diamant győzött 0–3-ra.

Folytatás következik hétfőn, 18 órakor a Kaposvár Arénában! 


Vincent Lacombe: - Először is a saját játékunkat sikerült tökéletesen, pontosan megvalósítani. Nagyon jól fogadtunk, ami miatt sikerült végig vezetnünk a szettekben, valamint agresszívak maradtunk a teljes mérkőzés alatt. Gratulálok a lányoknak a mai teljesítményhez, megérdemlik a dicséretet. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a továbbiakban is mi vagyunk az üldözők ebben a párharcban. Sokat kell még dolgoznunk, ahhoz hogy sikerrel zárjuk.


Németh Szabolcs: - Ez a röplabdázás szégyene volt, amit mi ma nyújtottunk! Semmilyen energiát nem mozgósítottak a játékosok ezért a klubért, és egy olyan ellenféltől kaptunk ki, akik a meccs előtt érkeztek, kilencen. Sokkal jobban akarták a győzelmet, mint bármelyik játékosom. Senki nem engedheti meg magának sem a stábbal, sem a csapattal, sem egymással szemben, hogy ilyen akaratgyengén játsszon. Szégyen.


Fatum-Nyíregyháza – 1. MCM-Diamant Kaposvár 0–3 (–15, –20, –18)
Nyíregyháza, Continental Arena, 300 néző. Vezette: Tillmann, Jámbor.


Fatum-Nyíregyháza: Radosová (10), Lászlop (3), Radonjic (2), Vasileva (17), Bodovics (-), Cicic (2). Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Milanova (2), Pintér (5), Vaida (6), Glavinic (-). Vezetőedző: Németh Szabolcs.


1. MCM-Diamant Kaposvár: Lemmens (12), Grbac (4), Matics (11), Wirth (3), Bashnakova (17), Szedmák (9). Csere: Szpin (liberó), Hegyi (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Címkék#Diamant

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában