Kézilabda

2022.04.11. 09:52

Rémálom az első játékrészben

Nagy várakozás előzte meg a találkozót, hiszen a Csurgói KK és a Balatonfüred KSE nagy csatát szokott vívni egymással az NB I.-es kézilabda-bajnokságban.

H. H.

Az idei kiírás azonban inkább hullámvasút volt a csurgóiaknak, hiszen a kezdeti kudarcok után elkezdtek menetelni, és sorra jöttek a jó eredmények. A megszerzett pontokkal kikerültek a veszélyzónából. A vendégek is egy hektikus időszakon vannak túl, hiszen egy bravúros mérkőzésen pontot raboltak a Telekom Veszprémtől, majd Tatabányán beleszaladtak egy súlyos vereségbe. Ezek után mind a két együttes a győzelmet tűzte ki célul. 
A találkozó fergeteges füredi rohamokkal indult és pillanatok alatt 0–3 állt az eredményjelzőn. Az első hazai találatra nyolc percet(!) kellett várni, ekkor Herceg Mirkónak sikerült bevennie a kiválóan védő Andó kapuját. De folytatódott a rém­álom, és a lehengerlő füredi támadások sorozata. Az időkérések sem segítettek, Andó lehúzta a rolót, és egyedül Gábor Marcell tartotta a lelket a Csurgóban. A vendégek tízgólos előnnyel zárták a játékrészt. 
A második félidőben kiegyensúlyozottabb lett a játék. Magukra találtak a somogyiak és elkezdték faragni a hátrányukat. De a balatoniaknak a meccs végére sikerült visszaállítaniuk a 10 gólos előnyüket. 
 

Csurgói KK–Balatonfüredi KSE 19–29 (5–15) 
Csurgó, 700 néző. V.: Altmár K., Horváth M. 
Csurgói KK: Tatai – Gebhardt, Herceg M. 2, Rotim M., Gábor M. 5, Mladen Krszmancsics 6 (2), Kerkovits. Csere: Füstös (k), Szeit L., Bazsó, Borsos 1, Tóth Á. 3, Schäffer, Vasvári, Ács P. 1, Kozina, A. Kovacevic 1. Edző: Baranyai Norbert. Balatonfüredi KSE: Andó – Rodrigez 6, Németh B. 2, Szőllősi B. 1(1), Topic 3, Szűcs, Bóka 5. Csere: Bősz (k), Kemény 1, Szmetán M. 2, Gostovic, Ág 1, Malnovic 6, Brandt 1, Draskovics 1. Edző: György László. 
Kiállítások: 12, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 3/2. 
Baranyai Norbert: – Sajnos az elején belealudtunk a mérkőzésbe, a támadójátékunk kritikán aluli volt. Ez nem megengedhető még akkor sem, ha a bajnokság egyik legjobb csapata ellen játszottunk. A második játékrész már jobb volt, de a tanulságokat le kell vonnunk és gyorsan tovább kell lépnünk. 
György László: – Nem számítottam ekkora különbségre, de büszke vagyok a csapatomra. Az elmúlt időszakban megjártuk a mennyet és a poklot és a tatabányai vereség után nehéz volt felkészülnünk erre a találkozóra. H. H. 
 


Fotó: Szabados Á.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában