Aktív Kaposvár

2022.05.30. 16:39

Új futókört avatott Kaposváron Révész Máriusz

Népes gyereksereggel együtt Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár is kipróbálta a kaposvári Búzavirág futókört, melyet hétfőn délután adtak át.

Molnár Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

– A koncepciónk lényege, hogy kortól függetlenül mindenkinek lehetőséget tudjunk biztosítani arra, hogy a lehető legtöbbet tudjon mozogni – mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere. – Nem kisebb célt tűztünk ki ugyanis magunk elé, mint azt, hogy városunk lakói 2030-ra az ország egyik legegészségesebb polgárai legyenek. Tettük ezt azért is, mert sajnos az egészségügyi mutatóink nem a legjobbak, s minden egyes felmérés azt mutatta, ha el szeretnénk kerülni azt, hogy orvoshoz kellejen mennünk, akkor arra a sport a legjobb megoldás. Ezért döntöttünk úgy, helybe visszük a lehetőséget, s ehhez kaptunk rengeteg segítséget Révész Máriusz államtitkártól. 

Huszonkét grundpályát építettünk, rengeteg tornaeszközt helyeztünk ki szerte a városban. Ezen cél keretében adjuk át most a futókört is, mely már a negyedik a sorban, az első az atlétikai pálya volt, majd jött a városligeti, utána a Cseri úti. A következő átadónk a fiatalabb korosztályt érinti majd, erre Révész Máriusz beszélt rá, egy pumpa-pálya létesül Kaposváron.

– Vannak pályázatok, melyeket városoknak írtunk ki, ezek segítségével lehet többek között futóköröket, bringaparkokat építeni – fogalmazott Révész Máriusz. – Magyarországon összesen 16 futókör épült, s ezekből kettő Kaposváron. Sok iskola óvoda, van a közelben, így a testnevelésórákon is bátran ki lehet hozni ide a fiatalokat.

Az államtitkár megkérdezte a gyerekeket: szeretnének-e görkorcsolya-, gördeszka-, valamint, műanyagsípályát – ezek mindegyikét a fiatalok közfelkiáltással megszavazták.

– A nyolcszáz méteres futókör kicsit több mint 62 millió forintba került – mondta Szélpál Tamás, a Szabadidősport Eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) főtitkára. – S ehhez az akkor még aktív Magyarországért felelős kormánybiztosság 30 milliós támogatást biztosított, a SZEOSZ pedig szakmai partner volt, mely támogatásra javasolta a kaposvári pályázatot.

Tizenöt város, település, kerület közül az előkelő hatodik helyen zárt a Futókörök napján Kaposvár; az eseményen vehetették át a díjaikat a legjobbak. Kormos Edina, aki országos szinten is a legeredményesebbnek bizonyult, Tankó Adorján és Schneider Tibor. A munkahelyek között összevetésben a Polgármesteri Hivatal dolgozói futották a legtöbbet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában