Átúszás

2022.06.01. 17:05

Már lehet nevezni a Balaton-átúszásra

Június 1-jével elindult a nevezés a negyvenedik Balaton-átúszásra, amely az ország legnépszerűbb nyíltvízi szabadidősport-eseménye.

K.R.

Fotó: Kovács Tibor

A szervezők közlése szerint július 23-án rendezik meg az átuszást, ahol Révfülöp és Balatonboglár között teljesíthetik a próbázók az 5,2 kilométeres távot. Természetesen arra is lesz lehetőség, hogy aki nem érzi magában a lendületet, csak féltávot teljesítsen. 

A rendezvény hivatalos oldalán azt is közölték, hogy semmilyen orvosi igazolásra, vagy helyszíni orvosi vizsgálatra nincs szükség ahhoz, hogy valaki nevezzen a 40. Lidl Balaton-átúszásra, viszont aki szükségesnek érzi természetesen konzultáljon orvosával a felkészülés időszakában. Emellett arra kérnek mindenkit, aki csobbanni fog, hogy felelősen döntsön az indulásról. 

A nevezők idén is teljesíthetik a Révfülöp és Balatonboglár közti távot SUP-pal evezve, erre a távra azonban limitált a jelentkezés, maximum 400-an húzhatják át magukat. 

 

Változik a nevezés folyamata

A szervezők azt közölték, hogy 2022-től a Balaton-átúszásra történő nevezés folyamata megváltozik. A Lidl Balaton-átúszásra történő nevezéskor a nevezési díjat is ki kell egyenlíteni. A nevezési díjat nem vonják le a nevező számlájáról, de zárólják azt, ami a számlán terhelésként jelenik meg. A levonásra akkor kerül sor, amikor az átúszás időpontja biztossá válik. 

Mivel 2022-ben több technikai részlet is változik, arra kérik a nevezőket, hogy az eseményinformációt a nevezés előtt mindenképp olvassák el! 

Bővebb infó a Balaton-átúszás hivatalos weboldalán olvasható! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában