Vakáció

2022.07.10. 17:35

Sportnapra hívták a gyerekeket a Balatonhoz

Két év után ismét sportnapon találkoztak a Kaposvári Egyházmegye fiataljai. A több mint száz résztvevő a balatonfenyvesi Fekete László Általános Iskola udvarán töltött el egy tartalmas napot a mozgás jegyében.

Andricz G.

Kisiván Csaba plébános szervezőként elmondta, hogy legutóbb három éve Nagyatádon rendezték a találkozót, az idén viszont a Balaton-parti település támogatásának, valamint Bálint Gábor, a kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpont vezető hittantanárának köszönhetően sikerült ismét életre kelteni a találkozót. Az esemény megnyitóján Lombár Gábor polgármester is részt vett, aki elmondta, hogy a sportnapot eredetileg a strand területére tervezték, ahol vízibiciklik és supok is rendelkezésére álltak volna a részvevőknek, ám a kedvezőtlen időjárási helyzet, a viharos jellegű szél átírta a számításokat, így az iskola biztosított helyszínt a találkozónak. 


A diákok több sportágban nevezhettek, többek közt röplabdázhattak, focizhattak és asztaliteniszezhettek is, ugyanakkor akadálypályákon ugyancsak zajlott a küzdelem, de a környék természeti értékeit felfedezve túrázhattak is egy kicsit. 

Megtudtuk, hogy a találkozónak Zala és Baranya megyei résztvevői is voltak, akik régóta jó kapcsolatot ápolnak a Kaposvári Egyházmegye fiataljaival. A több mint húsz önkéntes segítő részvételével lezajlott program végén mindenki oklevelet, a versenyek helyezettjei pedig kupát és érmeket kaptak, így senki nem távozott üres kézzel Balatonfeny­vesről.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában