Labdarúgás

2022.08.06. 11:52

Domján edző és Major is ellenfélként tér vissza Csákvárra

A Diósgyőr hazai legyőzése után a veretlenség megőrzésének reményében lép pályára a Szombathelyen ikszelő Csákvár otthonában a BFC Siófok vasárnap, 17.30 órakor. A találkozót a hazai klub youtube csatornája élőben közvetíti.

Keszthelyi Zoltán

A nyitó fordulóban alaposan megizzasztotta kellemetlen stílusával a Haladást a Csákvár, mely sok labdát szerzett ellenfele térfelén. - Az első perctől kezdve “rámentünk” a hazai gárdára, tudtuk, melyik játékosa, hol hibázhat – nyilatkozta az idegenbeli döntetlen (1-1) után Tóth Balázs, a csákváriak trénere, akinek kezdőjébe mindössze hárman – Gazdag, Murka és Hornyák – kaptak helyet a legutóbbi szezonban látott játékosokon kívül. Ha ezt vasiak otthonában megcsinálták, akkor hazai pályán Szakályék is valami hasonlóra számíthatnak tőlük. Nem eszik azért olyan forrón a kását, mert ezekkel a megszerzett labdákkal nem igazán tudtak mit kezdeni Szombathelyen, a lehetőségeik mindegyikét elrontották, góljuk pedig egy Baracskai pontrúgás után született, nem akcióból.

A balatoni oldalon a remek védekezés lehet a siker záloga, a legutóbbi szezonban tizenhat bajnokin nem kaptak gólt, a Csákvár oda-vissza képtelen volt nekik betalálni. Úgy tűnik nyáron ott folytatták, ahol tavasszal abbahagyták, hisz a nyitó fordulóban a Diósgyőrt sikerült lenullázniuk és legyőzniük Elek góljával! -Összeszokott, régóta együtt játszó együttes, melynek az egységben van az ereje – nyilatkozta a somogyiakról Tóth Balázs, aki hozzátette: maximális koncentrációra lesz szükség a részükről, ha otthon akarják tartani a pontokat.

A kék-sárgának nem megy rosszul ellenük az utóbbi időben, pedig sokáig amolyan mumus volt a Fejér-megyei klub, viszont a legutóbbi négy egymás elleniből hármat megnyertek velük szemben, egyszer pedig döntetlent játszottak. Jó lenne ezt a szériát nem megszakítani. A találkozó érdekessége, hogy Domján Attila éveket töltött Csákváron játékosként, volt olyan bajnoki, amit a találatával nyertek meg a Siófok ellen. Most viszont az utóbbi kispadján okoz kellemetlenséget volt egyesületének, hisz eddig még veretlen ellenük. A labdarúgók közül pedig Major Gergő érezett a nyáron a mostani ellenféltől, ahol 2019 augusztusa és 2022 májusa közt hetven bajnokin lépett pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában