Labdarúgás

2022.08.17. 22:28

Felnégyelte magát a Siófok Győrben

Sima vereséget szenvedett az ETO FC Győr otthonában a BFC Siófok, amely ráadásul négy gólt kapott azok után, hogy az első három fordulóban mindössze egyet. Nem ez volt a balatoniak legjobb napja, rengeteg hibát követtek el.

Keszthelyi Zoltán

A két csapatnak ez volt négy nap alatt a második mérkőzése, döntő volt a végeredmény szempontjából a hazai pálya, melynek minden előnyét élvezték a győriek, illetve a zöld–fehérek játékoskeretének bősége, legalábbis a balatoniakéval szemben. Tímár Krisztián öt helyen változtatott a legutóbbi kezdőjén, Domján Attila viszont egy poszton sem, ám a látottak alapján talán mégis kellett volna, bár nehéz megmondani, hogy az ezúttal igencsak enerváltnak tűnő Girsiket, Vargát, Vágót, vagy épp Nyárit ki válhatta volna...

 

A játékvezetéssel sem volt szerencséjük, az első félidő hosszabbításban született, győri vezetést megelőző büntető finoman szólva is ajándék volt a házigazdáknak. Ettől függetlenül nem kellett volna négy gólt kapni, de ha ez nincs, akkor nagyobb harci kedvvel vetik magukat a második félidőbe Horváth Péterék. A büntetőt a játékvezetőtől kapták ajándékba, viszont a másik három találatot a balatoni labdarúgóktól! Az elsőnél a Girsik és Varga asszisztált Bencze beíveléséhez, amit Debreceni csúsztatott a saját kapujába. A harmadik gól előtt Vágó hibázott utolsó emberként, akitől Kiss Bence vette el a labdát, lövése kijött a kapufáról, ám Babati már nem hibázott. A negyedik találat pedig egy rögzített játékhelyzetből született, egy szöglet után, amiből a sárga–kékek is elvégezhettek nyolcat, jóval kisebb hatásfokkal.

 

Némi öröm az ürömben, hogy Hutvágner a négy kapott gól ellenére sem teljesített rosszul, Horváth Péter is meglőtte szezonbeli második gólját, ami jó előjel a folytatásra, ráadásul Polényi passzából, aki eddig nem teljesített olyan jól az ellenfelek tizenhatosa előtt, mint a sajátjánál. Remélhetőleg a következő bajnokira, vasárnapra sikerül Domján Attilának rendezni a sorokat, ami – látva némely labdarúgója fásultságát, dinamikáját – nem lesz egyszerű feladat.

 

Merkantil Bank Liga – 4. forduló
ETO FC Győr – BFC Siófok 4–1 (2–1)

Győr, ETO Park, 800 néző. Vezette: Antal Péter (Garai Péter, Bornemissza Norbert)

ETO FC Győr: Fadgyas – Kiss Balázs, Papp M., Csinger, Csonka – Benczenleitner, Toma, Tuboly (Kiss M., 83.p.), Bencze M. (Óvári. 83.p.), Kiss Bence (Vitális, 76.p.) – Borsos (Babati, 66.p.). Vezetőedző: Tímár Krisztián.

BFC Siófok: Hutvágner – Polényi, Vágó, Debreceni Á., Varga B. – Krausz, Szakály A. (Nyitrai, 59.p.) – Nyári (Dénes, 59.p.), Eördögh (Nikházi, 72.p.), Girsik (Pataki, 72.p.) – Horváth P. (Kulifay, 79.p.). Vezetőedző: Domján Attila.
Gólszerzők: Debreceni Á. (37.p. – öngól), Borsos (45+2.p. – tizenegyesből), Babati (69.p.), Benczenleitner (77.p.), illetve Horváth P. (35.p.)

 

MESTERMÉRLEG

 

Tímár Krisztián: – Nyilván soha nem jó, amikor az ellenfél szerez vezetést, főleg hazai pályán, de én bíztam a csapatomban. Nem volt benne a mérkőzésben, hogy a Siófok szerzi meg a vezetést, hiszen előtte ott voltak a helyzeteink, ám volt egy eltolódás a védelmünkben, amiből gólt kaptunk, de én úgy érzem, hogy kontroll alatt volt a mérkőzés, stabil teljesítményt nyújtottunk, mellette volt egy–két kifejezetten jó teljesítmény is. Nagyon nagy munkát raktak bele a játékosok, nagyon szerettük volna már ezt a győzelmet, főleg hazai pályán, úgyhogy örülök, hogy itthon tartotta a csapat a három pontot.

 

Domján Attila: – Az első félóra nem nézett ki rosszul, rúgtunk egy szép gólt, de előtte is azért az ETO-nak voltak lehetőségei. Ritmustalanul játszottunk egész mérkőzésen, és nagyon gyengék voltunk a párharcokban. Félidőben próbáltam rendezni a sorokat, de kevesen vagyunk, fiatalok vagyunk, emellett bosszantó, hogy olyan hibákat vétettünk, amiket ebben az osztályban nemhogy az ETO, de bármelyik csapat ki tud használni.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában