Kézilabda

2022.09.10. 10:42

Kemény csatát ígér a rangadó

Somogy megyei rangadót rendeznek a női kézilabda élvonalában, a Siófok KC az újonc NEKA együttesét fogadja a Kiss Szilárd Sportcsarnokban, míg a férfiaknál Komlón vendégszerepel az idén is az élvonalban maradást célként kitűző HSA NEKA csapata. Mindkét találkozót szombaton 18 órától rendezik.

Keszthelyi Zoltán

Nem veheti félvállról a Siófok KC a NEKA elleni összecsapást.

Fotó: Németh Levente

A megyei és egyben balatoni rangadó egyértelmű esélyese a nyitófordulóban Vácon néggyel kikapó (26–22) Siófok, még akkor is, ha Schuch Nelliék nincsenek a legjobb formában. Ezt jól mutatja, hogy a Dunakanyarban a tizenharmadik perctől végig hátrányban játszva, minden izgalomtól mentes találkozón kaptak ki egy 22,2 átlagéletkorú, csak magyar játékosokat foglalkoztató Váctól, mely három perccel a vége előtt nyolccal (26–18) is ment. Kétségtelen, több hiányzója volt Uros Bregar edzőnek, aki a fordulás után Abdourakmant is elvesztette, ám ettől függetlenül nagyobb ellenállást is tanúsíthattak volna a húsz technikai hibát és eladott labdát vétő tanítványai, akiknek ezúttal leginkább a támadójátéka nem működött, lerohanásból például csak az utolsó két percben találtak be. 

Debreczeni-Klivinyi viszont ezúttal ott lehet a pályán, akire nagy szükség van támadásban a Vácon nyolc gólt jegyző és négy hetest kiharcoló Janjusevic mellett. Utóbbival kiegészülve, hazai pályán az Érdtől kikapó újonc NEKA legyőzése – még Lakatos, Milosavljevic, Abdourakman nélkül is – kötelező feladat. Nem lesz persze könnyű elérni, mert Bohus Beáta 18,8-as átlagéletkorú csapata végig zakatolni fog, hogy ezt milyen hatásfokkal teszi, az már más kérdés. 

– Küzdeni fogunk, nem fogunk megállni az utolsó percben sem – ígérte Csata Panna, aki szerint nem feltett kézzel fognak pályára lépni. – A Siófok egy nagyon jó csapat, mi újoncként azt tűzzük ki célul, hogy lecsökkentsük azoknak a hibáknak a számát, amiket az első mérkőzésen elkövettünk – mondta a NEKA vezetőedzője, Bohus Beáta. – Igyekszünk azt játszani, ami a mi erősségünk, a futás, a lerohanás, az indítások fontosak lesznek, s különböző védekezési variációkat igyekszünk gyakorolni. 

A HSA NEKA-ra, a Sótónyi László vezetőedző által irányított férfikézilabda-együttesére is ugyanez a mentalitás jellemző, Delyékkel szemben sem lehet megnyertnek tekinteni egy találkozót, még hatgólos előnyben sem. 
A legutóbbi szezonban Komlón az utolsó másodpercben kaptak ki Jerkovic lövésével (27–26), pedig a házigazdák a negyvenegyedik percben hattal is vezettek (21–15). Remélhetőleg ezúttal is hasonlóan szoros találkozó kerekedik, ehhez azonban az első fordulóban látottnál jobb helyzetkihasználás kell. A Csurgói KK elleni hazai vereség (23–28) okát ugyanis ebben látta Sótonyi László, aki ezúttal már Straka Dánielre is számíthat. 
– Videóztunk, emlékszünk a tavalyi mérkőzésekre, futós mérkőzést várunk, kemény védekezésekkel – foglalta össze Dely Márton, a NEKA kézilabdázója. – Idegenben ez egy nagyon nehéz pálya, mindent megteszünk a sikerért, most már nem szokatlan, hogy ennyi néző és ilyen szurkolás előtt játszunk. 
Valóban nem könnyű a legutóbb hetedik helyen végzett Sport36–Komló otthonában nyerni, ami a Szeged, Veszprém duó mellett csak a Tatabánya, Csurgó, Balatonfüred triónak sikerült a mögöttünk hagyott szezonban. 

Fotó: Németh Levente

Címkék#SKC#neka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában