Kézilabda NB I.

2022.10.11. 13:20

Jön a Ferencváros: nemzetközi kupacsapatok csatáját rendezik a Kiss Szilárd Sportcsarnokban

Az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatát fogadja bajnoki mérkőzésen a Siófok KC szerdán, 16.45 órakor. A nemzetközi kupákban érdekelt csapatok összecsapását az M4 sport élőben közvetíti.

MW

Fotó: NemA

Egyik klubnak sem úgy indult a szezon, ahogy tervezte, ám úgy tűnik sikerült egyenesbe kerülniük. A Fradi a Bajnokok Ligájában hússzal kikapott Bietigheimben, majd eggyel a Bresttől otthon, ám legutóbb „életjelet adott magáról” egy ljubljanai sikerrel. Hogy ez fellángolás volt, vagy valóban átszakadt a gát és visszanyerték azt a formát, amit a szeptember elején, az Odense ellen mutattak, az Siófokon kiderül.

A nyáron megerősített balatoniak is hasonló cipőben járnak, elbuktak Vácon, amit egy nyögvenyelős NEKA elleni siker követett, ám a vereség ellenére Győrben meg tudták nyerni a második félidőt, ami remek előjelnek tűnt a folytatásra. A válogatott szünet után győzni is tudtak Lublinban, Európa-liga találkozón. Talán nem elkapkodott, de úgy tűnik kezdenek belelendülni Mavsarék, ám még van javítani való.

Fotós: Németh András

Nem egyszerű persze – s erre Uros Bregar vezetőedző felhívta a figyelmet – újra építeni egy csapatot, amire a sérülések miatt kényszerült. A mester szerint a hiányzói meccsenként 7-12 gól mínusz jelentenek, amit valahogy kompenzálni kell, de miközben a védekezést is át kell alakítani. Elindult a folyamat, melyben remélhetőleg a Fradi ellen további fejlődés lesz tapasztalható. Ez az ötödik tétmeccse lesz Debreczeni-Klivinyiéknek, míg a – somogyiaknál is megforduló Tomorival, Hársfalvival érkező – Fradi már a nyolcadikat játssza. Hogy a több mérkőzés előny, vagy hátrány, az a lefújás után kiderül. 

***

Igazán emlékezetes volt a Siófok KC női kézilabdacsapatának visszatérése a nemzetközi porondra, hiszen az együttes magabiztos, kilencgólos győzelmet aratott a lengyel bajnokság második helyezettje, az MKS Lublin ellen az EHF Európa-liga második selejtezőkörének odavágóján, ráadásul idegenben. A határon túli szereplés nagy anyagi terhet ró a klubra, s ezen segített az a támogatás is, melyet a Balaton-parti város adott célzottan a nemzetközi szereplésre. Ám az energiaválság alaposan átírta az összes önkormányzat költségvetését, így a település képviselő-testületet úgy döntött, az idén nem ad pénzt az SKC EL-szereplésére.

Természetesen megkérdeztük az ügyről Siófok város önkormányzatát is, akik az alábbi választ küldték.

– Az energiaárak robbanásszerű emelkedése következtében kialakult költségnyomás rendkívüli mértékben sújtja az önkormányzatokat, mely alól Siófok sem kivétel – írták. – A város költségvetése stabil, a városvezetés több intézkedést tett és tervez a költségtakarékosság jegyében, azonban komoly veszélybe kerülhet az alapfeladat-ellátás, a szociális háló fenntartása és egyéb nélkülözhetetlen szolgáltatás biztosítása, ha továbbra is ilyen mértékű többletköltségekkel kell számolni és nem kapnak az önkormányzatok központi segítséget. A jelenlegi anyagi körülmények nem teszik lehetővé a profi sport támogatását. A városvezetés elkötelezett amellett, hogy a  jövőben is előrébb való a rezsiköltségek és bérek kifizetése, valamint az alapfeladatok ellátása a sporttámogatásoknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában