Labdarúgás

2022.11.13. 16:27

Pontrúgásokkal nyert a Budafok a Siófok ellen

Véget ért a BFC Siófok négymeccses veretlenségi sorozta Budafokon, Polényiék gyenge teljesítménnyel rukkoltak elő alsóházi ellenfelükkel szemben.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

Nem megy kapott gól nélkül, a balatoniak október 5 óta nem nem tudtak nullára hozni egy bajnokit, az utóbbi hét találkozón - a budafokival együtt - tizenhármat kaptak. Ha az ESMTK elleni Magyar Kupa találkozót is hozzátesszük, akkor nyolcon tizenhatot. Domján edző együttese nem találja azt a stabilitást, ami az elmúlt szezonban jellemezte. A teljesítményüket jól minősíti, hogy a BMTE ebben a szezonban egyszer tudott hármat rúgni, az újonc Kozármislenynek, annak az eredményét viszont törölték és a három pontot a mislenyiek kapták. 

– Jobban kell koncentrálni, ki kell javítanunk az egyéni hibákat, jobban fel kell ismerni a veszélyhezetet, amiből a ziccerek kialakulnak – mondta a lefújás után Polényi Gábor, a csapat kapitánya. – Nagyon jól jön a szünet, rendezni kell a sorainkat, azokat a hibákat, amik az utóbbi meccseken visszaköszönnek, ki kell küszöbölnünk.

Nem úgy indult, hogy fölényes győzelem lesz, Varjas fejelhetett volna két gólt, majd Major lövését rúgta ki a gólvonalról Jagodics. Úgy tűnt sima balatoni siker születik a csabaiak ellen látott takaréklángon égő balatoniaktól, ám egy Kovács jobb oldali szabadrúgás utáni Jagodics fejessel az addig kapura semmi veszélyt nem jelentő házigazdák megszerezték a vezetést (1-0). A találat után sem esett ellenfelének a Siófok, mely öt perc után újabb gólt kapott, Kovács szöglete után megint Jagodics érkezett (2-0).

A szünetben hármat cserélt Domján edző, letámadták ellenfelüket, egykapuztak, ám a budafokiak megmutatták, hogy kell lehozni egy találkozót kétgólos előnyben, ami legutóbb a Siófoknak otthon nem sikerült a csabaiak ellen. Foggal-körömmel védekeztek, amikor pedig lehetőségük adódott azt kihasználták. Girsik vezette bele három emberbe a labdát, ebből fordultak a házigazdák, majd Varjas lesre állítása volt sikertelen, így Takácsnak könnyű dolga volt (3-0). A második félidei teljesítményre nem lehet panasz, de immár negyedszer a szezonban nem tudtak gólt szerezni a siófokiak, akiknek szélső védői ezúttal sem tudták hatékonyan segíteni a támadójátékot, Polényit - a bajnokságban első alkalommal - le is cserélte Domján edző.

Budafoki MTE – BFC Siófok 3–0 (2–0)
Budapest, BMTE Stadion, 400néző. Vezette:Berényi.

Budafok: Gundel-Takács – Horgosi, Jagodics M., Fótyik – Margitics A. (Györgyi, 72.), Kovács D. (Nándori, 60.), Csonka, Soltész, Horváth O. (Bíró, 87.) – Sós (Szűcs, 72.), Beke (Takács, 72.). Edző:Mátyus János.
Siófok: Hutvágner – Polényi (Eördögh, 72.), Varjas, Debreceni, Varga (György, 82.) – Krausz, Nikházi – Major, Nyári (Farkas, 46.), Balogh B. (Girsik, 46.) – Makrai (Horváth P., 46.) Edző:Domján Attila.
Gól: Jagodics M. (30., 35.), Takács R. (85.).

Mátyus János: – Roppant érdekes találkozó volt. Az első húsz percben a Siófok akarata érvényesült, aztán átvettük az irányítást. Szereztünk két szép gólt, és bár a Siófok mindent megtett a második félidőben is, hogy kozmetikázza az eredményt, jól védekeztünk, és még egy gólt szereztünk.
Domján Attila: – Az első fél órában minden úgy ment, ahogyan elterveztük, aztán két gólt kaptunk. A második félidőben komoly mezőnyfölényt alakítottunk ki, amely viszont meddő volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában