Görbült a bot

2022.11.07. 11:48

Több mint egy tonna halat fogtak a batéi KHC-kupán

Molnár Gábor

Baté – Nincs KHC-kupa eső nélkül, de azt azért el tudtuk intézni, hogy a kezdésre elálljon – mondta vasárnap a Batéi tó partján Vati Gyula, a szervező Kapos Horgászcentrum tulajdonos üzletvezetője. – De igazából ez nem egy vérre menő verseny, inkább baráti találkozó, ahol lehet beszélgetni, kapcsolatokat építeni és tapasztalatokat cserélni. Összesen harminckilencen ültek ki a partra, s természetesen azért számít, ki mennyi halat fog, hiszen mégiscsak mindenki szeret horgászni, s úgy néz ki, nincs ok a panaszra.
 


Ahogy mentünk körbe, folyamatosan sültek el a botok, egyik ponty érkezett a másik után, ráadásul bőven öt kiló felettiek. 
– Szombaton is versenyen voltam, az ott megmaradt pelletet hoztam el magammal – mondta Hegedűs Péter, aki körülbelül húsz kilogramm pontyot fogott az első pár órában. – A győzelemhez szerintem ennél háromszor többre lesz szükségem. A batéi horgásztóban gyönyörű és egészséges halak vannak, olyan három-négy kilós átlagsúllyal.
 


A tizenhárom esztendős Nagy Szabó Bence profin fárasztott egy tükröst, s a szákolása is magabiztos volt, végül a gyűrűs szákba került a ponty. – Szinte amióta megszülettem, azóta horgászok, édesapám és nagyapám folyamatosan vitt magával a tópartra – mondta. – Az eddigi legnagyobb halam – melyet nem oly rég itt, Batéban fogtam – egy nyolckilós ponty volt. A versenyre toren maist kevertünk be darával, eper­krémmel és aqua-pellettel. 
Végül több mint 1,2 tonna halat fogtak. Az A-szektort Kiss Zsolt (52 935 gramm), a B-t Virgoncz Zoltán (66 340 gramm), a C-t Hegedűs Péter (70 050 gramm) nyerte.

Címkék#horgászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában