Kosárlabda

2022.12.07. 15:53

A Sopron KC ellen javíthat a Kometa Kaposvári KK

Hétközi mérkőzés vár a Kometa Kaposvári KK csapatára a férfikosárlabda NB I./A csoportjának 11. fordulójában; csütörtökön 18 órától a Sopron KC ellen lép pályára a csapat Körcsarnokban.

Legutóbb a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét együttesét látták vendégül a somogyiak és nagy csatában, hosszabbítás után, végül hárompontos vereséget szenvedtünk. Ez volt zsinórban a negyedik meccs, melyet elveszítettünk, így égető szükség lenne egy győzelemre, hogy el tudjunk indulni felfelé. Ehhez fegyelmezetten, a taktikai utasításokat betartva kell játszani és minimalizálni kell a ki nem kényszerített hibák számát.

– Számítottunk rá, hogy nehéz lesz a Kecskemét elleni mérkőzés – utalt vissza a múlt szombati találkozóra Paár Márk. – Rengeteg rutinos játékos szerepel az együttesükben, akik hatalmas tapasztalattal rendelkeznek és évek óta együtt szerepelnek. Felvettük velük a versenyt, a hosszabbításban azonban sorra rossz döntéseket hoztunk támadásban, a védekezésünk szétesett, aminek vereség lett a vége.

A Sopron KC öt győzelemmel és négy vereséggel a hetedik helyen áll a tabellán, így ellenük sem lesz könnyű dolga a kaposváriaknak.

– Találkoztunk már velünk az előszezonban, Oroszlányban, az MVM-Bányász kupán, ahol sikerült legyőzni őket – tette hozzá a sajátnevelésű játékosunk, aki nyáron kötötte meg élete első profi szerződését velünk. – De nyilván tudjuk, hogy az egy teljesen más összecsapás volt, melyből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Hiszen azóta már jobban összeszoktak és öt sikerrel tartanak a pontvadászatban. Mi sajnos hullámvölgyben vagyunk, amiből most akarunk kijönni, azaz leszeretnénk győzni a Sopron KC-t. Egésze héten készültünk rájuk, elemeztük a támadásaikat, a védekezésüket és egyénileg is feltérképzetük őket.

Kaposváron mindig döntő faktor a szurkolás, s a vereségek ellenére is kitartottak a csapat mellett a drukkerek.

– Nagyon sokat jelent számunkra, hogy a csalódást keltő eredmények után is támogatnak minket és a továbbiakban is számítunk rájuk, hiszen velük együtt bármi sikerülhet.

A meccsnapon, azaz csütörtökön már 14.30 órától nyit a pénztár, a vendégszurkolók a helyszínen már nem vehetnek jegyet, s a Jégcsarnoknál parkolhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában