Úszás

2022.12.22. 15:25

Felvázolták a Jövő Bajnokai Program jövő évi terveit

A Magyar Úszó Szövetség fontosnak tartja a Jövő Bajnokai Program átláthatóságát, ezért a 2023-ra célzott terveket, a program helyzetét és a bekerülési feltételeket is előre meghatározta.

Trancsik Zsanett

A Jövő Bajnokai Program 2013-ban a sportágfejlesztés egyik céljaként indult útjának, az akkor még 2021-es felnőtt világbajnokság, utánpótlás hátterét megcélozva. Az alapvető cél mindig az úszó populációhoz viszonyított széles bázisú minőségi utánpótlásképzés volt, amely a serdülő és ifi válogatottat tölti fel és biztosítja az eredményességet hosszútávon. Az első verzióban a régiós edzések központjában a felmérők voltak, majd a második verzióban a programban szereplő gyerekek külföldi edzőtáborokba juthattak el a világ különböző tájaira három hétre. A régióvezetők a harmadik verziójú JB programban szinte szabad kezet kaptak, hogy saját maguk régiójára szabhassák az eseményeket.

A 2023-as célok között szerepel, hogy a MÚSZ a Régió központokon keresztüli szakmai kontrollt és felügyeletet biztosítsa, január elsejétől újraélesztési gyakorlati vizsgát szervezzen az edzők és az oktatók számára a régióban. A kis egyesületeket szakmailag támogassa és ösztönözze, a versenyzőkben a sportághoz történő kötődést erősítse, sportbarátságokat alakítson ki országos szinten. Felszerelést és edzőtáborokat biztosítson.

A célok meghatározásával minden olyan elemet kijelölt a MÚSZ, amelyet a JB programokon belül szeretne megvalósítani.

A JB program régiói: Közép Magyarország 1., Közép Mo. 2., Közép Mo. 3., Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Dél-Dunántúl, ahol a régióvezető Czakó Csaba, míg a régió vezetőedző Virovecz Richárd, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Észak-Magyarország.

A JB programban a maximális létszám országosan 288 úszó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában