Kézilabda

2023.01.27. 21:01

Csíkos Luca gólparádéja is kevés volt a kisalföldiek ellen

Hiába Csíkos Luca tucatnyi gólja a tabellán negyedik, Európa Liga szereplő óváriak magabiztos sikert arattak az újonc, sereghajtó NEKA otthonában. Az utóbbiaknak ez már egymás után a kilencedik nyeretlen tétmérkőzése volt.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NEMETH LEVENTE FOTO

A boglári fiatalok tavaly októberben győztek utoljára otthon a Békéscsaba ellen, akkor szereztek legutóbb legalább huszonhat gólt, mint most az óváriak ellen. Ebben óriási szerepe volt Csíkos Lucának, aki az első félidőben nyolc kísérletből hét, a szünet után pedig hétből öt találatot ért el! Messze ez volt a legjobb meccse támadásban a szezonban, a csúcs hét volt tőle, azt is még az első fordulóban érte el, az Érd ellen. Ő volt az első, aki hétméteresből is be tudott találni a házigazdáktól a negyvennyolcadik percben, előtte Varga, Zsembery és Uhrin is rontottak. Az utóbbi hat gólja sem rossz mutató, amit kilenc lövésből ért el. A Juhász sérülése miatt az Alba Fehérvártól visszatérő Kocsis Bettina is jól dolgozott, csak egy találatig jutott, de négy büntetőt is kiharcolt. A probléma a védekezéssel volt, hisz ennyi gólt még nem kapott hazai pályán a NEKA, idegenben is csak a Győrtől, harmincnégyet. Bohus Beáta mindhárom kapusát pályára küldte, akik hét védéssel zárták ezt a hatvan percet. Az első félidei tizenhét kapott találat is már sok volt, ami előre vetítette a végeredményt, a sokgólos meccsek ugyanis az óváriaknak kedveznek. Békéscsabán, ahol elbuktak huszonnégy gólig jutottak. A boglári védekezés „vehemenciáját” szemlélteti, hogy mindössze egy hetest fújtak ellenük és két perces kiállítást is csak egyet kaptak.

A balatoniak a tizenegyedik percig állták a sarat (7-7), ám ekkor jött egy hat és fél perces gólcsend és onnantól futhattak az eredmény után. A huszadik percben voltak legközelebb ellenfelükhöz (11-12), kétszer is támadhattak az ikszért, ám hiába, mert Uhrin kapufája, Kellerman eladott labdája után Tóth Eszter szerzett gólt (11-13). Nagy kár mindezért, mert a folytatásban ilyen közel már nem jutottak ellenfelükhöz. A tizenegyedik perctől végig előnyben játszó Gyurka János együttese a második félidő második félében roppantotta meg a házigazdákat, kétgólos előnyüknél (22-24) negyvennyolcadik és az ötvenhatodik perc közt egy 7-1-es sorozatot produkálva zárták végleg le a találkozót (23-31). Ebben a játékrészben a kisalföldiektől Lancz volt leginkább elemében, akik negyvenötödik perctől a lefújásig ötször is bevette a hazai kaput.

 

K&H női kézilabda liga – 12. forduló

NEKA – Motherson Mosonmagyaróvári KC 26–33 (14–17)
Balatonboglár, NEKA Csarnok, 200 néző. Vezette: Fekete Tamás, Tóth Dávid.

NEKA: Wéninger – Molnár D. 1, Csíkos 12(2), Kocsis B. 1, Kellermann 1, Varga E., Szabó A. 1. Csere: Németh K., Zaj (kapusok), Uhrin 6, Szabó L., Kovalcsik 4, Faragó Lea, Gém, Zsembery. Vezetőedző: Bohus Beáta.
Motherson Mosonmagyaróvári KC: Szemerey – Mihály 1, Lancz 5, Kovács P. 4, Pásztor 6, Tóth E. 7(1), Stranigg 4. Csere: Tóth N. 2, Albek 2, Faragó Luca, Bardi, Tóth G. 2. Vezetőedző: Gyurka János.
Kiállítások: 2(2) perc, illetve 8(6) perc.
Hétméteresek: 5/2(2/0), illetve 1/1(1/1).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában