Kézilabda

2023.01.29. 17:17

Háromgólos csurgói siker Szigetszentmiklóson

Huszár Hajnalka

Forrás: cskk.hu

A Magyar Kupa negyedik fordulójában a Szigetszentmiklós KSK csapata volt az ellenfele a Csurgói KK-nak, a cél a legjobb nyolc közé jutás volt. A továbbjutáshoz a csurgói alakulatnak mindenképpen győznie kellett volna. Sajnos több nehézség is akadályozta a csapatot a felkészülésben, kisebb sérülések, betegség is közbejött és a svéd-lengyel közös rendezésű világbajnokságon szereplt Krecic sem készült az együttessel.

A szigetszentmiklósi utánpótlás csapatok fantasztikus hangulatot teremtettek a kupamérkőzésre és az egész találkozón lelkesen buzdították csapatukat. Gólzáporos kezdés után a csurgói alakulatnak sikerült egy nagyobb, ötgólos előnyt kiharcolni, de Váczi gólerős játékának köszönhetően visszajött a Szigetszentmiklós a meccsbe, egalizáltak és csak Gebhardt utolsó pillanatban lőtt találatával sikerült egy találattal megszerezni a vezetést a félidő végén.

A második játékrész a várakozásnak megfelelően kiegyenlített játékot hozott. A két gárda nagyon sokáig fej fej mellett haladt, de a félidő közepén megindult a dél-somogyi együttes. Markez és Váczi gólcsatája döntetlenre sikerült, de a vendégalakulatban Spruk és Tóth Ádám is eredményes volt, így sikerült négyre növelni az előnyt. A rutinos somogyi gárda ezt az előnyt már nem engedte ki a kezéből, bár a hazai csapat mindent megtett hogy megnehezítse a dolgukat. Herceg és Markez azonban biztos pontjai voltak a csurgói csapatnak, így a Dabas mellett a Csurgó is kivívta a továbbjutást.

Szigetszentmiklósi KSK–Csurgói KK 33–36 (15–16)

Szigetszentmiklós, 300 néző. V.: Hornyik, Zörgő.

Szigetszentmiklós: Vitáris – Szkokán 2, Márton 3(3), Szabó 1, Mikita, Váczi 11,Spacsek 3. Csere: Kovács (k), Szamos 1, Marcsek 5(2) Éliás 2, Skoda, Bali 4, Bóka D., Czabán 1, Szabados 2. Edző:Horváth Csaba.

Csurgói KK: Holló – Gebhardt 4, Herceg 5, Kriszmancsics 3(1) Szetl L., Markez 11, Bazsó 2. Csere: Füstös, Konyicsák (k), Spruk 2, Borsos, Tóth Á. 2,Szeitl E. 1, Gábor M. 2, Rotim 4. Edző: Baranyai Norbert.

Kiállítás: 4 perc illetve 6 perc. Büntetők: 6/5 illetve 2/1.

A Magyar Kupa további mérkőzései. Február 1., szerda, 18 óra: Budai Farkasok–Fejér B.Á.L.-Veszprém; február 2., csütörtök, 18 óra: Tatabánya–Ferencváros; február 3., péntek 16 óra: Budakalász–NEKA; 18 óra: Balatonfüred–Gyöngyös.

A Bajnokok Ligájában szereplő Veszprém és Szeged a legjobb nyolc között csatlakozik a Magyar Kupa küzdelmeihez, a négyes döntőt április 8-9-én rendezik. Huszár H.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában