Úszás

2023.01.03. 10:36

Több külföldi versenyen is kiválóan szerepelt a Kasi fiatal úszója, Kováts Alex

Hazai és nemzetközi vizekben is letette névjegyét Kováts Alex. A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola úszójának remek szereplését egy emlékéremmel is elismerte a klubja.

Klein Péter

Számos hazai és több nemzetközi versenyen is vízbe ugrott Kováts Alex, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola serdülőkorú úszója, aki remek eredményekkel zárta a 2022-es esztendőt. A sportoló a romániai Otopeniben, a junior-Európa-bajnokságon, illetve a besztercebányai XVI. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) is rajthoz állt. Az utóbbit a legjobb magyar versenyzőként egy arany- és két ezüstéremmel zárta. Ezek mellett pedig a kaposvári felnőtt, illetve a szegedi utánpótlás rövidpályás országos bajnokságon is kiemelkedőt úszott. Előbbin ráadásul Sós Csaba, a magyar úszószövetségi kapitány figyelmét is felkeltette. 

– Az év első nagy versenye az EYOF volt számomra, amit szuperül zártam, akárcsak az ifjúsági Európa-bajnokságot – fogalmazott Kováts Alex. – A kaposvári országos bajnokságon nagy élmény volt a felnőttek között úszni és egy ötödik helyet szerezni. A szegedi verseny előtt bár voltak lelki gondjaim, de szerencsére ezek csak segítettek, hogy ezen átlendüljek és jól tudjak teljesíteni. 
Ezek alapján nem is csoda, hogy a még csak tizenhat esztendős sportoló az év végén átvehette a KASI Emlék­érmet, amelyet a nemzetközi szereplésekért ítéltek a részére. 

– Büszke vagyok magamra, hogy ideáig eljutottam és ilyen eredményeket értem el az egyesület, a családom, illetve saját magam számára – tette hozzá Kováts Alex. – Rengeteg embernek tartozom köszönettel, akik mellettem voltak, motiváltak és mindenben segítettek. 
Kováts Alex sok társával együtt a kaposvári Csik Ferenc Versenyuszodában megrendezett dél-dunántúli ciklus­zárón búcsúztatta az idei versenyszezont. Az év utolsó versenyén, 200 méter háton szerette volna megdönteni a saját maga által tartott évjáratos csúcsot, de ezúttal nem tudta felülmúlni önmagát. 

– Az edzők azt mondták, hogy élvezzem az úszást, adjak bele száz százalékot minden számba – mondta az úszó. – Igyekeztem minden tőlem telhetőt megtenni, nem vagyok szomorú, hogy nem sikerült csúcsot döntenem. 

Az ifjú tehetségre 2023-ban is rengeteg verseny és edzés vár. – A jövő évben szeretnék közel kerülni a korosztályos csúcshoz a 200 méteres hát­úszásban, de ezen kívül más nagy célt még nem fogalmaztam meg egyelőre, úgy vélem, idővel rájövök majd, hogy milyen úton kell tovább haladnom – zárta szavait a KASI sportolója. 

Fotó: MW

Címkék#KASI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában