Röplabda

2023.03.12. 20:10

Az ötödik szettben köszönt el a bronzérem

Vasárnap csapott össze a Kaposvári Női Röplabda Club a Fatum-Nyíregyháza csapatával a DRK Magyar Kupa bronzmérkőzésén. Nagyon szoros küzdelemben, 0–2-ről fordítva végül a Fatum-Nyíregyháza szerezte meg a harmadik helyet.

Trancsik Zsani

Az első pontot a kaposváriak szerezték, amire válaszként jött is egy négyes nyíregyházi sorozat, ám a somogyiak hamar egyenlítettek és a vezetést is átvették, amelyet az etap során végül egyszer sem engedtek ki a kezükből. Bár a nyírségiek nagyon próbálkoztak, eleinte nem is nagyon volt különbség a két együttes játéka között. Ám a KNRC nyitásfogadása sokkal stabilabb lábakon állt, magabiztosabbak voltak, a blokkmunkájuk is kiváló volt, látszott rajtuk a küzdeni akarás, míg az ellenfél játéka elég ideges volt. Végül a Kaposvár ahogy szettlabdát szerzett, rögtön érvényesítette is azt.

A folytatásban továbbra is határozottan játszottak a somogyiak. A második felvonás már sokkal kiélezettebb volt, ám 9–9-nél átvette a vezetést a Fatum. Vincent Lacombe magához is hívta a tanítványait, ami a lehető legjobbkor jött, hiszen egy ideig még felváltva estek a pontok, de 16–13-nál már újra három volt közte. A hajrában ismét a Kaposvár volt az összeszedettebb, az ellenfél pedig újra idegesen játszott, ennek ellenére három somogyi szettlabdát is hárítani tudott. De aztán a KNRC a második játszma megnyerésével még nagyobb előnybe került.

A harmadik felvonásban ismét fej-fej mellett haladtak a csapatok eleinte, de aztán a kaposváriak több hibát vétettek és nem volt akkora tűz a térfelükön, mint eddig, míg a Fatum nagyon jó szériát kapott el, sokkal pontosabban játszottak és már héttel is mentek. Ám nem adták fel a somogyiak, mindig egy kicsivel csökkentettek a hátrányukon, így 17–18-nál már csak egy egység volt a különbség. A felvonás igazi hullámvasút volt, egyszer az egyik gárda szerzett zsinórban három-négy pontot, utána a másik. A Nyíregyháza aztán szettlabdát szerzett, amit rögtön érvényesített is, így szépíteni tudott.

Teljesen megfordult a mérkőzés képe az első két játszmához képest, a Fatum továbbra is menetelt és hatalmas tűzzel játszott, ami a Kaposvárnál kicsit hiányzott. A Nyíregyháza magabiztosan, 25–15-re meg is nyerte a negyedik játszmát, így ahogy a szombati férfi bronzmérkőzésen, úgy a nőin is aranyszettre volt szükség a harmadik hely eldöntéséhez.

Az ötödik felvonásra már határozottabban tért vissza a pályára a KNRC, újra nagy tűzzel játszott, de a lélektani előny az ellenfélnél volt. Az idegek csatája volt ez, felváltva estek a pontok, s 8–7-es kaposvári vezetésnél cseréltek térfelet a felek. Mindkét együttes hatalmasat küzdött, 14–14-nél pedig egyenlő volt az állás. Nagyon szoros csatában végül a Fatum-Nyíregyháza hódította el a Magyar Kupa-bronzérmet.
  

Kaposvári NRC– Fatum-Nyíregyháza 2–3 (20, 21, –22, –15, –14) 
Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 1100 néző. Vezette: Jámbor, Sík. 
KNRC: Szedmák (23), Bodovics (5), Ubavic (18), Godó (7), Gyimes (14), Maggioni (4). Csere: Radnai (liberó), Hegyi (-), Budai (-), Rády (-), Renko-Ilic (1). Vezetőedző: Vincent Lacombe. 
 Fatum: Cicic (-), Leban (22), Lászlop (7), Jurdza (12), Belova (9), Cepni (15). Csere: Tóth (liberó), Kovács-Francesco (4). Vezetőedző: Tomas Varga.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában