Kosárlabda

2023.03.25. 21:07

Brown extrájával nyert a Kometa a Nyíregyháza ellen

Magabiztos győzelmet aratott a Kometa Kaposvári KK hazai pályán a Hübner Nyíregyháza BS ellen szombaton este a férfikosárlabda NB I./A 25. fordulójában.

Molnár Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A hét közben közös megegyezéssel távozott a Kometa Kaposvári KK horvát trénere, Ivan Rudez, így a Nyíregyháza ellen, már a Szőke Balázs, Filipovics Gordan edzőkettős irányított. Az már a Sopronban elszenvedett vereség után eldőlt, hogy nem jutunk a legjobb nyolcba, de ahogy Szőke Balázs vezetőedző a meccs előtt fogalmazott, minél jobb pozícióból akarnak majd nekivágni a play-out küzdelmeinek, ezért minden győzelemre szükség van.
A szakmai stáb még nem számíthatott a dán karmesterre, Sebastian Arisra, Paár Márk viszont újra ott lehetett a felnőttkeretben is.
Több mint három perc telt el a mérkőzésből, mire megszületett az első vendégkosár, az ötödikben pedig már időt kellett kérnie Darko Radulovicsnak, mert Brown triplája után kilenccel vezetett a házigazda. Nagyon nem ízlett a kaposváriak védekezése a riválisuknak, ezt jól bizonyította, hogy mindössze tizenegy pontot dobtak tíz perc alatt. A somogyiaknál Brown egymaga többet dobott, úgy jutott tizenhárom egységig, hogy mindhárom triplája célt ért, s mindössze egy középtávolit hibázott. A folytatásban Brown és Hughes ugrasztotta talpra a szurkolókat, az irányító passzát a center elemi erővel húzta a gyűrűbe. Fokozatosan húztak el a nyírségiektől, Gabric egyéni akciója után már hússzal vezettek. Az első félidő hajrájára ugyan magukra találtak a vendégek, de ezzel együtt is tetemes volt Hendleinék fórja.

A harmadik negyed eleje a szabolcsiaké volt, Pipiras két hármast is értékesített, ám egy labdaszerzés után Brown szolgálta ki előzékenyen Parsonst és Krnjajski ziccere is utat találta a gyűrűbe, így visszaállt a megnyugtató előny. Brown továbbra is kiválóan dobott kintről, az amerikai irányító hét dobásából hat volt pontos, ráadásul Gabric is bevágott egy trojkát, ami azt jelentette, hogy 75–54 állt az eredményjelzőn a zárószakasz előtt. Az utolsó etapot egy 15–1-s rohanással kezdték a nyíregyháziak, a túl oldalon valahogy semmi sem akart összejönni. A lehető legjobbkor jött Hughes centerakciója, mely megtörte a rossz sorozatot. Ezután Krnjajski és Parsons duplát szerzett, s ezzel újra elhúztak a Kometa kosarasai. Az utolsó két percben már csak a végeredmény volt kérdéses, a hazaiak győzelme már nem forgott veszélyben.
Kometa Kaposvári KK–Hübner Nyíregyháza BS 86–70 (25–11, 23–19, 27–24, 11–16)
Kaposvári Városi Sportcsarnok, 850 néző. Vezette: Tőzsér Dénes Kelemen, Györfy Rúben, Kapusi Gábor.
Kometa Kaposvári KK: Brown (33/18), Halmai D. (4), Parsons (15), Gabric (14/3), Hughes (10). Csere: Puska B. (1), Hendlein R. (4), Krnjajski (5), Bogdán B. (-). Vezetőedző: Szőke Balázs, edző: Filipovics Gordan.
Hübner Nyíregyháza BS: Perry (9), Kiss B. (-), Bazsó (9/6), Pipiras (11/9), Copes (16). Csere: Kone (13), Bonifert (2), Szobi (4), Kass (-), Dickerson (-), Fazekas (6). Vezetőedző: Darko Radulovics. Másodedző: Alberto Ona.
A mérkőzés alakulása
2. perc: 4–0, 4. perc: 6–2, 8. perc: 19–7, 10. perc: 25–11, 12. perc: 30–16, 14. perc: 36–20, 17. perc: 41–26, 20. perc: 48–30, 24. perc: 55–38, 27. perc: 63–44, 30. perc: 75–54, 33. perc: 76–62, 37. perc: 81–70.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában