NŐI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA

2023.03.19. 08:51

Jelentős hátrányt szedett össze hazai pályán a Siófok (galéria)

A Siófok KC 30–20-ra kikapott hazai pályán a dán Ikast HB-tól a női kézilabda Európa-liga negyeddöntőjének első meccsén, így a visszavágót jelentős hátrányból várhatja a magyar csapat.

Sonline

Fotó: NemA

Az Ikast eddig hibátlan volt az Európa-ligában, a csoportmérkőzések során csak nyert, ezenkívül a legtöbb gólt lőtte és a legkevesebbet kapta, keresve sem találhatott erősebb ellenfelet tehát a dán együttesnél a Siófok. Amelynek azért szép emlékei vannak az északi riválisról, hiszen az eddigi három tétmérkőzését megnyerte ellene az elmúlt négy évben. Most azonban nem győzték hangsúlyozni a meccs előtt a Balaton-partiak, hogy csak tökéletes, fegyelmezett játékkal lehet esély a dánok ellen, akik nemcsak a párharc, hanem az egész sorozat favoritjainak számítanak szakmai körökben.

A dán csapat vezetett és diktálta a tempót, de a hazaiak ekkor még bedobták ziccereiket, és kapaszkodtak ellenfelükre. Az első félidő második felében aztán robbantott az Ikast. A svéd válogatott Jessica Ryde egyre több lövést hárított, a vendégek védekezése kőkeménnyé változott, és bekövetkezett az, amitől tartottak a siófokiak, gyorsabban játszott a dán csapat, így sikerült lerohanások után könnyű gólokat is szereznie. A Siófok kereste az ellenszerét a dán védekezésnek, de nagyon nehezen kerültek lövőhelyzetbe a vendéglátók. Az Ikast pedig nem lassított, és hat góllal vezetett a szünetben.

A félidő nem hozott sok változást, sőt, ahogy haladt előre a mérkőzés, úgy domborodott ki egyre jobban a vendégek erőfölénye, akik fizikai és gyorsasági fölényben kézilabdáztak. A siófoki védekezés nem tudott feljavulni, sőt, a fáradtság még több hibát eredményezett, az Ikast pedig élvezte a játékot, és végül tíz góllal nyerni tudott.

A mérkőzés végén Uros Bregar, a magyar csapat szlovén mestere elismerte, hogy sokat hibázott csapata, és az ellenfél jobb volt, amit viszont nem értett, hogy miért ijedt meg a Siófok. A visszavágón viszont már tényleg nincs mitől tartani, felszabadultan játszhat a magyar klub Dániában, a továbbjutásra az első felvonás után vajmi kevés az esély.


 

SIÓFOK KC–IKAST HANDBOLD (dán) 20–30 (7–12)

Siófok, 700 néző. V: Lidacka, Lesiak (lengyelek)
SIÓFOK: Rajcsics – Such 2, Papp N. 5, Debreczeni-Klivinyi 2, N' Díaye 3, Milosavljevic 3, Mavsar 3. Csere: Csapó Kincső (kapus), Kajdon 1, Sirián 1, Kojics, Lakatos, Wald. Edző: Uros Bregar
IKAST: RYDE – Hougaard 2, Skogrand 3, BAKKERUD 8, Iversen 5, Petersen, FRIIS 4. Csere: Lindqvist 1, Johansen 3, Scaglione 2, Jensen, Brandt 2, Mortensen. Edző: Kasper Christensen
Az eredmény alakulása. 3. perc: 0–3. 12. p.: 3–5. 17. p.: 6–7. 29. p.: 6–12. 37. p.: 7–15. 44. p.: 13–18. 50. p.: 13–22. 53. p.: 15–25
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: –, ill. 1/0
MESTERMÉRLEG
Uros Bregar: 

– Erősebbek, gyorsabbak voltak a dánok, nekünk sok helyzetünk, lövésünk kimaradt, nem találtuk az ellenfél játékának ellenszerét. Az első félidőben a védekezés még nagyjából rendben volt, a másodikban már az sem. Próbáltunk a fordulás után gyorsabban játszani, de ez sem vezetett eredményre.

forrás: nemzetisport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában