Negyven év

2023.03.22. 12:42

Országos elismerést kapott a barcsi dzsúdó-műhely

Négy évtizedes múltra tekint vissza a judo Barcson. Ebből az alkalomból jubileumi ünnepséget tartottak emléktábla-avatással, kiállítással és kitüntetések átadásával.

Gamos Adrienn

A kezdeti nehézségekről, az első 25 év mostoha körülményeiről is szó esett a rendezvényen. Később már az egyre sikeresebb és népesebb szakosztály fejlődésen, változáson ment keresztül. Hosszú erőfeszítések után 2019-ben sikerült az eredményességhez, a korosztályos képzéshez méltó saját létesítményt kapni. Ennek kialakításában, illetve támogatásában oroszlánrészt vállalt a Magyar Judo Szövetség, működtetését pedig a város önkormányzata biztosítja.
 

 


Tálosi György, szakosztályvezető beszámolójában kiemelte, hogy Hidasi Ervin neve összeforrt a barcsi judóval. Emlékének adózva róla nevezték el a saját edzőtermet. Szakmai kapcsolatainak köszönhetően a sportág őshazájából, Japánból is jöttek mesterek több ízben is Barcsra edzéseket tartani. Elhangzott többek közt az is, hogy az első magyar bajnoki cím Fejsze Gabriella nevéhez fűződik 1989-ből, 2015-ben pedig Pánovics Donát a Masters Európa-bajnokságon aranyérmes lett. Bonevácz Tamás ifjúsági, míg Hegedűs György junior korosztályban volt válogatott kerettag.
A Barcsi Judo Sportegyesületnél nagyon fontos a közösség összetartása, ezért építő jelleggel olyan programokat szerveztek s szerveznek, mint a drávatamási családi piknik, a judo világnapi utcai futás, vagy a fővárosi világversenyeken való együtt szurkolás. Ezekből a különleges élményekből, emlékezetes pillanatokból, újságcikkekből összeállított képes kiállítás is a múltat idézte a jubileumon. A Hidasi Ervin Edzőterem külső falán Bonevácz Emil, egyik alapító tag emléktáblát leplezett le a névadó özvegyével. Az ünnepi alkalmon részt vett az országos szövetség elnöke, Tóth László és Simon Csaba, szervezési igazgató is. A „Magyar Judoért” kitüntetés ezüst-fokozatát adományozták Honfi Zsolt egyesületi elnök-edzőnek és Janecsek László vezetőedzőnek, az ovis judo 2002-es elindítójának. A sportágban végzett több évtizedes lelkiismeretes eredményes munkájukért kapták. A barcsi egyesülettől pedig több mint 40-en vehettek át elismerést az ünnepségen.

Címkék#Barcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában