Kézilabda

2023.05.14. 18:48

Kellermann és Zaj voltak a boglári siker kovácsai

Címkék#kézilabda

Egymás után harmadik sikerét aratta az újonc NEKA, mely a Kisvárda Master Good SE, Alba Fehérvár FC, Dunaújvárosi KKA trió után a MTK Budapestet is legyőzte. Mindez úgy tűnik, kevés a bennmaradáshoz, a békéscsabaiak érdi győzelmükkel megőrizték három pontos előnyüket a bogláriakkal szemben a hátralévő két fordulóra.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: Németh Levente

Megszenvedtek a két pontért a balatoniak, a tíz mezőnyjátékossal érkező fővárosiak mindent elkövettek a sikerért, a megengedhetőnél is többet, amit a hét kiállításuk is mutat, és ez több is lehetett volna! A meccs lefújása után elégetlenségét fejezte ki Vágó edző a játékvezetők működésével kapcsolatban, ami vélhetően abból fakadt, hogy az utolsó egy percet egygólos előnyében végigtámadhatta a NEKA.

A siker kulcsa azonban nem nála, hanem Bohus Beátánál volt Kellermann Dóra és Zaj Klára személyében! Az előbbi sorozatban remek teljesítmény nyújt, most a tizedik percben kezdte meg a gólgyártást és meg sem állt a szezoncsúcsot hozó kilencig tíz kísérletből! Ferenczy is remekül szállt be a második félidőben, három góljával nagyot lendített a csapaton. Csíkos volt még aki előre játékban segíteni tudott Kellermann-nak, sok hibával dolgozott, ám miután a meccset végigjátszó Varga az első percben meglőtte egyetlen akciógólját, próbálkoznia kellett. Hogy szoros mérkőzés lett, az Juhász sajnálatos sérülésének is köszönhető, Kocsis magára maradt beálló poszton, remekül védekezett, nagyot harcolt a fizikai fölényben lévő Szabóval, ám a gólszerzéssel hadilábon állt. A kapuban ezúttal Wéninger kezdett, majd jött Zaj és az előbbi négy védéshez hozzátett tizenegyet, ebből hetet a második félidőben, negyvenkét százalékon teljesített.


K&H női kézilabda liga – 24. forduló
NEKA – MTK Budapest 27–26 (14–14)
Balatonboglár, NEKA Csarnok, 250 néző. Vezette: Sándor György, Szabó Balázs
NEKA: Wéninger – Molnár D., Csíkos 6 (1), Kellermann 9, Kocsis B., Varga E. 4 (3), Szabó A. 3. Csere: Németh, Zaj (kapusok), Gém 2, Juhász, Kovalcsik, Ferenczy 3, Bató. Vezetőedző: Bohus Beáta.
MTK Budapest: Győri – Grosch 3, Román 3, Pál 8, Szabó L. 7 (5), Kobela 3, Pelczéder. Csere: Suba (kapus), Mazák-Németh, Dakos 1, Sallai 1Vezetőedző: Vágó Attila.
Kiállítások: 2 (–) perc, illetve 14 (4) perc.
Hétméteresek: 5/4 (2/2), illetve 7/5 (3/1).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában