Tömeg és hőség a Hungaroringen

2023.07.24. 16:32

Aki először lát egy ilyen versenyt, annak hatalmas élmény a Magyar Nagydíj

A hétvégén rendezték meg a Hungaroringen a 38. Formula–1-es Magyar Nagydíjat, mely a holland Max Verstappen sikerét hozta. E sorok írója első alkalommal kísérhette végig a helyszínről a száguldó cirkuszt.

Trancsik Zsanett Kármen

Fotó: Balogh Zoltán

Charles Leclerc, s egyben Ferrari-szurkolóként nézve nem voltak nagy elvárásaim az idei Magyar Nagydíj kapcsán, ugyanis nem ez a legjobb éve a csapatnak. Persze ahogy közeledett az időpont, engem is magával ragadott az élmény és a felfokozott érdeklődés a verseny körül, így a nagy napon már igazán izgatott voltam.

Aki először vesz részt a Magyar Nagydíjon, annak nagy élmény. 


Reggel háromnegyed hatkor indultunk a barátainkkal, s mindenki más versenyzőnek szurkolt, volt aki Fernando Alonsónak, Carlos Sainznak és az első helyről rajtoló Lewis Hamiltonnak.
Ahogy kiszálltunk a kocsiból, azonnal meghallottuk a Formula–3-as autókat. Erről a futamról ugyan lecsúsztunk, de már az is hatalmas élmény volt, amikor a motorok hangját először meghallottuk.
Csupán pár percet kellett sétálnunk és már el is értünk a pályához. A Grid tribününkről nagyon jó volt kilátás a célvonalra és az utolsó kanyarra, ám nem védett minket semmi a napsütéstől. A Formula–2 kezdetéig ettünk és ittunk, jó sok pénzért, de legalább a limonádét hungaroringes pohárban szolgálták fel, melyket bármikor újratölthettük.
Elképedtünk, hogy mennyire nagy hangjuk van a kocsiknak. A versenyt nagyon élveztük, izgalmas volt és nem volt sok időkülönbség az autók között. A futam után következett a Formula–1-es pilótaparádé, amelyre már jóval több ember összegyűlt.


A főfutam hatalmas élmény. Élőben nézve még feltűnőbb volt, ahogy a végül futamgyőztes Max Verstappen fokozatosan növelte az előnyét a többiekkel szemben.
Amiről kevés szó esik a tudósításokban, az az, hogy ennyi emberre kicsit kevés illemhelyiséget állítottak fel, a női mosdóba például a bejutás húsz percet vett igénybe.
Arról is keveset beszélnek, mennyire nehéz végig ülni egy-egy futamot, ahol nincs tető vagy sátor a fejünk fölött. Én nehezen bírtam végignézni a versenyeket, egyáltalán nem mozgott a levegő, csak folyamatosan sütött a nap, meleg volt, a sapka és a víz sem segített sokat. Illetve a mellettünk lévő szektorban szinte csak hollandok ültek, akiket nem a jó modorukról ismertem meg, sokszor lökdösődtek, s más szurkolóknak is sokszor odaszúrtak egy-egy szidalmazó szót.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában