Röplabda

2023.08.13. 17:55

Erős ellenfeleket kapott a Fino a Bajnokok Ligája-selejtezőben

Molnár Gábor

Burgaszban játssza a férfiröplabda Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulóját a férfiröplabda Extraligában szereplő Fino Kaposvár együttese. Az európai szövetség (CEV) honlapján közzétett selejtezős helyszínek és időpontok alapján a magyar bajnok október 27-én a monte­negrói aranyérmes Budva, másnap a házigazda és bolgár bajnok Neftohimik Burgasz, október 29-én pedig az északmacedón Strumica ellen lép pályára. A négyesből az első kettő jut a következő körbe, ahol újabb csoportkört rendeznek a húszcsapatos főtáblára jutásért. 

Mint ismert, a somogyi csapat hétfőn kezdte meg a nyári alapozást a 2023/2024-es bajnoki szezonra. A cél mit sem változott a rekordbajnoknál: újra elhódítani a bajnoki címet, visszaszerezni a Magyar Kupát, a Bajnokok Ligájában pedig továbbjutni a csoporttól. 

A Fino Kaposvár jelenlegi játékoskerete 

Magyar Bálint (45-szörös válogatott), Zarka Márton, Laczó Bálint – feladók; Iván Bence (2-szeres válogatott), Tomas Alejandro Lescay Favier (kubai) – centerek; Baróti Árpád (42-szeres válogatott), Bögöly Gábor (12-szeres válogatott), Hubicska Patrik (7-szeres válogatott), Kalmár Ákos (12-szeres válogatott), Tóth Gábor, Székely Márton, Hernandez Hermes Quevedo (kubai) – ütők; Bozóki Bence (44-szeres válogatott), Eördögh Bálint – liberók. Távoztak (3): Lubos Bartunek (cseh) – feladó; Colin Randel Donisthorpe (amerikai) – center; Fenyvesi Barnabás – ütő. Érkezett (1): Magyar Bálint (Bp. Pénzügyőr SE – 45-szörös válogatott) – feladó. Az utánpótlásból kerültek fel (2): Laczó Bálint – feladó; Székely Márton – ütő. A szakmai stáb: vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics (szerb), másodedző: Demeter András György, erőnléti edző: Goran Pankovics (szerb).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában