Kosárlabda

2023.08.27. 17:06

Horvátországban is nyerni tudott a Kaposvári KK

Milos Koprivica és Remy Abell vezérletével második felkészülési mérkőzésén is magabiztos győzelmet aratott a Kometa Kaposvári KK, mely szombaton Horvátországban lépett pályára a másodosztályú KK Vrijednosnice Osijek vendégeként.

Őszi Ádám

Fotó: Böcz Zoltán

Az együtt töltött idő rövidsége ellenére meglepően hatékony védekezéssel rukkolt elő a Kometa Kaposvári KK, mely többek között Koprivica és Abell ponterős játékának köszönhetően fölényesen nyerte az első játékrészt (13–26). A folytatásban Cunningham kétszer is látványosan zsákolt és Koprivica is megmutatta, hogyan kell gyűrűbe húzni a labdát. A hazaik viszont Divic és Kujundac révén a triplavonalon túlról voltak eredményesek, így három negyed után csupán hatpontos volt a különbség (54–60). A találkozót végül keretbe foglalta somogyi együttes, mely a jó kezdés után az utolsó negyedet, így végül a mérkőzést is magabiztosan nyerte meg (64–81).

Felkészülési mérkőzés
KK Vrijednosnice Osijek–Kometa Kaposvári KK 64–81 (13–26, 22–17, 19–17, 10–21)
Eszék, V.: Boris Hartman, Dino Barisic, Fran Stefan Andric.

Kometa Kaposvári KK: Jackson (6), Puska B. (6), Abell (17/3), Cunningham (5), Koprivica (17) Csere: Fazekas M. (6), Krnjajszki B. (2), Paár M. (11/3), Halmai D. (3), Antalics D. (4), Bogdán B. (4), Szőke B. (-). Vezetőedző: Váradi Kornél.

A KK Vrijednosnice Osijek legjobb dobói: V. Divic (15/5), R. Kujundac (12/3).

Mestermérleg

Váradi Kornél (vezetőedző – KKK): – Ezeken a felkészülési mérkőzéseken az eredmény abszolút másodlagos, ami sokkal fontosabb, az a mutatott játék. Külön öröm számomra, hogy felvettük a harcot és jól reagáltunk az Eszék kellemetlen játékstílusára. Ha a PVSK elleni mérkőzést vesszük alapul, akkor elmondható, hogy pár nap leforgása alatt egyértelműen látszik az előrelépés egy kemény és agresszív ellenféllel szemben. Folytatjuk a megkezdett munkát, úgy érzem, hogy jó úton haladunk.

Folytatás augusztus 30-án, szerda este 18 órakor a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vendégeként. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában