Labdarúgás

2023.08.21. 15:25

Tízig meg sem állt a Kaposmérő

A Somogy vármegyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság második körében három hazai győzelem mellett egy vendég siker és egy döntetlen született. További három találkozót elhalasztottak, ezeket később pótolják a csapatok.

Őszi Ádám

Fotó: Muzslay Péter

A második fordulóval folytatódott a Somogy vármegyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság. Az egy félidőn át emberhátrányban játszó Buzsák ellen tartott erődemonstrációt a Kaposmérő, mely tíz gólig meg sem állt. A Dél-Balaton FC pedig hiába vezetett a 67. percig 0–3-ra, a Balatonszabadi óriásit hajrázva fordított. Javított az első játéknapon botló Mezőcsokonya, a címvédő a Kéthely ellen szerezte meg az új szezon első győzelmét. Az utolsó pillanatokban egy értékesített büntetővel mentett pontot a Lengyeltóti, idegenben játszó csapatként pedig egyedül a Böhönye örülhetett.

A 2. FORDULÓ EREDMÉNYEI

Kaposmérő SE–Buzsák KSE 10–2 (4–1)

Kaposmérő; V.: Kolesánszky Z.

Kaposmérő: Zarka Á., Zalivadnij P., Rubecz P., Szabó A., Török B., Rákosa J., Nagyhegyesi N., Franzi R. (Szabó L. a 67. percben), Stikrád M., Szépes M. (Begovácz A. az 56. percben), Heizer R.. Vezetőedző: Pruics Miklós.

Buzsák: Szulimán K., Drubi G., Gelencsér B., Kisharmadás E., Insperger Zs., Proits R., Borsi L. (Babina Zs. a 85. percben), Pántics Sz., Fenyár R., István P. (Sáfár I. a 80. percben), Fenyár J.. Vezetőedző: Perusza Balázs. 

Gólszerzők: Rubecz P. (az 5., a 31. és az 52. percben), Franzi R. (a 39. percben), Zalavadnij P. (a 45. – büntető, a 81. és a 88. percben), Poroity R. (a 49. percben – öngól), Begovácz A. (a 86. percben), Nagyhegyesi N. (a 87. percben), illetve Fenyár J. (a 9. percben), Proity R. (a 65. percben – büntető).

Kiállítva: Pántics Sz. (a 45. percben).

 

Pruics Miklós (Kaposmérő): – Minden téren és minden csapatrészben felülmúltuk ellenfelünket, a győzelem ilyen arányban is megérdemelt. A játékosok maradéktalanul teljesítették amit kértem és a magabiztos előny tudatában sem álltunk meg. A szezonrajttal elégedett vagyok, távlati célokról azonban nem szeretnék beszélni. Mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálunk. 

Perusza Balázs (Buzsák): – Megérdemelt hazai győzelem született, gratulálok a hazai csapatnak.

Az ifjúsági mérkőzésen: Kaposmérő SE–Buzsák KSE 3–0.

Mezőcsokonya SE–Kéthely SE 2–0 (1–0)

Mezőcsokonya; V.: Cservölgyi Sz.

Mezőcsokonya: Iványi B. (Ódor M. a 60. percben), Huszár Cs., Buzsáki Á., Kuti K., Mátés B., Vendricki B., Orsós K. (Sebők A. a 65. percben), Landek M., Tábori G., Teruzzi L., Kuti R. Vezetőedző: Mátés Balázs.

Kéthely: Jagadics Z., Kórosi P., Kolozs L., Radonics D., Szentes M., Kutor G., Fülöp Cs., Bogdán A., Csegzi Zs., Fenusz T., Gulyás R.. Vezetőedző: Nikula András.

Gólszerzők: Tábori G. (a 30. percben), Kuti R. (a 90. percben).

Mátés Balázs (Mezőcsokonya): Erősen tartalékos felállásban kezdtük a meccset, ami meg is látszott a játékunkon. Továbbra sem jó az edzettségi állapotunk és a helyzetkihasználásunkon is van mit javítani. Egyetlen pozitívum, hogy nem kaptunk gólt.

Nikula András (Kéthely): Sajnos munkahelyi elfoglaltság miatt ismét sokan hiányoztak, ezért megpróbáltuk a védelmünket stabilabbá tenni. A mérkőzés elején óriási ziccert rontottunk és ahogyan ilyenkor az lenni szokott, a kihagyott helyzet megbosszulta magát. Egy megpattanó labda után ellenfelünk szerzett vezetést. A fordulás után próbáltunk támadóbban fellépni, kockáztattunk és végül ez is lett a vesztünk. Egy eladott labda után a Mezőcsokonya lezárta a találkozót. 

Az ifjúsági mérkőzésen: Mezőcsokonya SE–Kéthely SE (elmaradt).

Kaposfői KISKE–Böhönye KSE 2–4 (1–2)

Kaposfő; V.: Golubics Z.

Kaposfő: Pencz V., Dörömböző G., Piszker B., Fejes B. (Reszelő a 86. percben), Ivusza P., Fésűs Á., Blinczki D., Mező N., Herbel T. (Herbel P. a 85. percben), Schneiker R. (Krakter D. a 89. percben), Sovány B.. Vezetőedző: Illés Dezső.

Böhönye: Budai R., Banicz R., Banicz K., Pintér J. (Mózes G. a 60. percben), Garai Be., Garai Ba., Csizmadia (Bakos M. a 60. percben), Komáromi M (Kocsis Z. a 80. percben), Farkas Cs., Kiss B., Pál R. (Gőbölös B 75.). Vezetőedző: Bérdi József.

Gólszerzők: Fejes B (a 7. percben), Fésűs Á. (az 54. percben), illetve Farkas Cs. (a 11. percben), Komáromi M. (a 44. percben), Pintér J. (a 48. percben), Bakos M. (a 82. percben).

Kiállítva: Mező N. (a 73. percben).

Novák László (Kaposfő): Szerettük volna felvenni a versenyt egy jobb erőkből álló, tapasztaltabb csapattal. Ez részben sikerült, vereséget szenvedtünk, de nem vallottunk szégyent.

Bérdi József (Böhönye):  Küzdelmes meccsre számítottunk, az is lett belőle. A hazaiak alaposan megnehezítették a három pont megszerzését. Győztünk, ma ez volt a legfontosabb és bízunk a hasonló folytatásban. 

Az ifjúsági mérkőzésen: Kaposfői KISKE–Böhönye KSE 2–3.

Balatonszabadi SE–Dél-Balaton FC 4–3 (0–3)

Balatonszabadi; V.: Balikó Z.

Balatonszabadi: Kokas B., Jónás P., Erdős S. (Szesztrás M. a 46. percben), Takács P., Németh K., Csapó B., Bene Á., Keszler Á., Szarka L. (Horváth M. a 67. percben), Mester G., Horváth B. Vezetőedző: Horváth Bence.

Dél-Balaton: Dobai T. (Gáspár Zs. a 86. percben), tardi A., Sövény G., Huszár T., Balása M., Galgóczi K., Varga Á., Végh Gy., Komáromi B., Réti A., Ódor G. (Závec A. az 57. percben). Vezetőedző: Böröczky Bánk.

Gólszerzők: Horváth B. (a 68. percben), Németh K. (a 72. és a 76. percben), Mester G. (a 82. percben), illetve Balása M. (a 13. percben), Ódor G. (a 21. percben), Balása M. (a 39. percben).

Horváth Bence (Balatonszabadi): Már az első félidőben is megvoltak a helyzeteink, biztatóbb volt a játékunk, mint az előző héten. Ellenfelünk azonban három támadásból szerzett három gólt, így volt mit átbeszélnünk a szünetben. A második játékrészben kettőt tudtunk cserélni, a friss játékosok sokat lendítettek a csapaton. Az első rúgott gól átlendítette minket a holtponton, a fordítás kulcsa pedig az eredményes helyzetkihasználás volt.

Böröczky Bánk (Dél-Balaton FC): Háromgólos előnyről kaptunk ki, de a csapatot ennek ellenére csak dicsérni tudom. Sajnos a végére elfáradtunk és egy negyedórás rövidzárlat megtette a hatását. Bízom a jobb és eredményesebb folytatásban.

Az ifjúsági mérkőzésen: Balatonszabadi SE–Dél-Balaton FC 2–3

Lengyeltóti VSE–Somogyvári KÖSE 3–3 (0–1)

Lengyeltóti; V.: Mátyás L.

Lengyeltóti: Izsák A., Horváth T. (Novák M. a 73. percben), Piukovics K. (Sipos S. a 80. percben) Piukovics M., Ujváry E., Pamuki M., Szekeres G., Németh R., Horváth M. (Mezőfi J. a 63. percben), Georgi R. (Krivarics A. az 55. percben), Szenyéri R. Vezetőedző: Szentes Róbert.

Somogyvár: Jurkovics I., Virágh L., Nemes P., Piukovics R. (Ritecz D. a 80. percben), Bogdán Z., Makai M., Pápai D., Kesztyűs L., Kontra Á., Szita G., Nagy Sz.. Vezetőedző: Miletics Péter.

Gólszerzők: Ujvári E. (a 70. percben – büntető), Pamuki M. (a 72. percben), Szekeres G. (a 95. percben – büntető)), illetve Makai M. (a 24. – büntető, és az 53. percben), Virágh L. (a 80. percben).

Kiállítva: Izsák A. (az 54. percben).

Szentes Róbert (Lengyeltóti): Küzdelmes mérkőzésen igazságos döntetlen született. Gratulálok mindkét csapatnak. 

Miletics Péter (Somogyvár): Igazi szomszédvári rangadó volt, amire sajnálatos módon nem tudtunk a legerősebb összeállításban felállni. A találkozó első góljait mi szereztük, a kétgólos előnyt azonban kiengedtük a kezünkből. Ennek ellenére a győzelem a kezünkben volt, de az utolsó pillanatban egy büntető után mégis pontokat vesztettünk. Bízom benne, hogy a folytatásban még jobb játékkal rukkolunk elő és ez már győzelmekben is megnyilvánul. 

Az ifjúsági mérkőzésen: Lengyeltóti VSE–Somogyvári KÖSE 3–0.

Elhalasztott mérkőzések: Somogyjád SZSE–Kiskorpádi SE (pótlás: 11.25. 13:00); Nágocs SE–Balatonszárszó NKSE (pótlás: 12.02. 13:00); 1926 PSE Fonyód–Balatonföldvári SE (pótlás: 12.02. 13:00).

A góllövőlista állása: Farkas Csaba (Böhönye), Rubecz Péter (Kaposmérő), Ruzsics Dániel (Böhönye), Zalivadnij Patrik (Kaposmérő) 3-3 gól.

Így folytatják: A 3. forduló párosítása: szombat (17 óra): Kéthely–Kaposmérő. Vasárnap (17 óra): Balatonföldvár–Nágocs; Balatonszárszó–Balatonszabadi; Dél-Balaton FC–Kaposfő; Böhönye–Somogyjád; Kiskorpád–Mezőcsokonya; Buzsák–Somogyvár; Lengyeltóti–Fonyód.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában