Kajak-kenu

2023.08.31. 15:52

Világbajnok lett Szerafin Zsófia a dániai vb-n

Nagyszerűen indult az ICF Maraton Világbajnokság kajak-kenu válogatottunk számára, ugyanis a kaposvári Szerafin Zsófia rögtön egy aranyéremmel alapozta meg a sikeres szereplést.

Klein Péter Nándor

Négy napon keresztül a dániai Vejen Koldingban zajlik a kajak-kenu maraton szakágának idei legfontosabb eseménye, a világbajnokság, melyen egy igen népes csapattal vesz részt a magyar válogatott, ugyanis 35 sportoló szerzett kvótát. Köztük Szerafin Zsófia is, aki Európa-bajnokként igen jó eséllyel utazott Dániába. A világbajnoki 17,7 kilométeres táv sem okozott nagy gondot a Kaposvári Vízügyi SC kajakosának, hiszen jól felépített versenyzéssel végig az élbolyban haladt, a megfelelő időben pedig magához ragadta a vezetést és ismét a brit Roeser Greta megelőzve elsőként ért célba, megszerezve ezzel a csapat első aranyérmét Dániában. 

A szám másik indulója Molnár Kinga volt, aki a rajt utáni sűrű mezőnyben a lökdösődés és ütközések áldozata lett, így ő sajnos hamar véget ért számára a verseny.
Szerafin Zsófia remek idényt tudhat maga mögött, hiszen előbb megnyerte korosztályában maraton Magyar Bajnokságot, majd a horvátországi Európa-bajnokságon is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára. A szezonját viszont a világbajnoki címmel koronázta meg a kaposvári tehetség, aki előtt minden bizonnyal hatalmas jövő áll a maraton szakágban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában