NB III

2023.09.24. 13:51

A hajrában bukta el a veretlenségi sorozatát a Rákóczi a „kis Fradi” ellen

Az utolsó pillanatokban kapott góllal maradt alul a Kaposvári Rákóczi FC a Ferencvárosi TC második csapatának ideiglenes otthonában a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának nyolcadik játéknapján.

Klein Péter Nándor

Az egyre jobb formában lévő, eddig csupán egy vereséget elszenvedő Kaposvári Rákóczi FC a tabella harmadik helyén álló, hazai környezetben még veretlen Ferencváros tartalékcsapatának ideiglenes otthonába is pontért, pontokért utazott. A korai kezdés ellenére is. A kaposváriak azonban már a kezdő sípszó előtt hátrányba kerültek, ugyanis a csapatkapitányuk, Gál Mátyás a bemelegítéskor megsérült, így már ekkor meg kellett bontani a csapatát Horváth Rudolfnak, a Rákóczi vezetőedzőjének. Az első percekben nem is találta önmagát a Rákóczi, azonban fokozatosan javult a vendégek teljesítménye, s fél órát követően már irányították a mérkőzést. A helyzetek viszont elmaradtak az első játékrészben, egyik oldalon sem jegyezhettünk fel kaput eltaláló lövést, mellé is csak Hampuk Ádám szabadrúgása szállt. 

A fordulást követően kicsit bátrabbak lettek a kaposvári támadások, de a kapuk továbbra sem forogtak veszélyben, egészen a hajráig. Az utolsó tíz percre ugyanis elfáradtak a vendégek, akik magukra húzták a Fradit, amely egyre nagyobb nyomás alá helyezte a somogyiakat. Bár sokáig úgy tűnt, hogy a Rákóczi ponttal távozik a fővárosból, egy védők mögé beívelt labdát Szabó Szilárd hat méterről, jobbról lőtt a kapu jobb oldalába (1–0), eldöntve ezzel a három pont sorsát. A kaposváriak ugyanis hiába próbálták megmozgatni az utolsó erőtartalékokat ez már kevésnek bizonyult, így megszakadt nyolcmeccses veretlenségi sorozatuk.

 

Ferencvárosi TC II.–Kaposvári Rákóczi FC 1–0 (0–0)

Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont, 140 néző. V.: Ujhelyi T. (Volentics E., Tóth Á.).

Ferencvárosi TC II.: Őri – Takács Á. (Ladányi, a 72. percben), Almássy, Shadirac, Horváth B. (Dhonata, a szünetben) – Tóth A., Fenyvesi – Szabó Sz., Bagi Á., Manner (Birkás, a 86. percben) – Gágyor (Molnár M., a 91. percben). Vezetőedző: Korolovszky Gábor.

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Ekker, Heil, Harsányi, Pusztai – Horváth B., A. Mazzonetto, Szederkényi – Babinszky (N. Mazzonetto, az 58. percben), Hampuk (Ötvös, a 84. percben), Bíró D. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerző: Szabó Sz. (a 89. percben).

Sárga lap: Gágyor (a 26. percben), Dhonata (az 56. percben), Korolovszky (a 91. percben - a kispadról) illetve Babinszky (az 54. percben), Horváth B. (a 73. percben).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában