Kézilabda NB I.

2023.09.15. 17:56

Gállal kiegészülve a fürediek ellen is őrizné remek hazai mérlegét a HSA NEKA

A bentmaradást jelölte meg célként Sótonyi László, akinek tanítványai két forduló után négy ponttal állva fogadják a Balatonfüredi KSE együttesét szombaton, 18:00 órakor. Az utóbbiakra nehéz hatvan perc vár, hisz a HSA NEKA idén csak az OTP Bank-PICK Szegedtől kapott ki hazai pályán!

Keszthelyi Zoltán

Nem könnyű nyerni Balatonbogláron, a Tisza–partiak elleni vereséget leszámítva legutóbb tavaly novemberben kaptak ki Sótonyi László tanítványai hazai környezetben, akkor is egyetlen góllal, a HE-DO B. Braun Gyöngyöstől. A hét nyeretlen klub között pedig olyanok is vannak, mint a MOL Tatabánya KC, vagy a bajnok, Bajnokok Ligája résztvevő Telekom Veszprém. Ebből kiindulva, illetve abból, hogy a szezon eddigi egyetlen idegenbeli találkozóján meglepetésre kikaptak a – legutóbb ötödik, a nyáron Sikosekkel, Kljunnal és a helyi akadémista, Kovács Bencével erősítő – fürediek Egerben (26–25), bizony benne van a levegőben egy bravúros boglári siker. Történelmi diadal lenne, hisz a HSA NEKA együttesének ez a harmadik szezon az élvonalban, ám győzni még nem sikerült az északi parti riválisukkal szemben, a legutóbbi összecsapásuk döntetlennel ért véget (23–23).

Sztrakáéknak leginkább az első félidőben kell figyelniük, hisz ebben a játékrészben erősek a vendégek, Egerben hárommal (10–13), a Dabassal szemben otthon pedig kettővel (16–14) mentek a szünetben! A fordulás után viszont nagyon nem megy György László együttesének, hisz ezt a harminc percet mindkétszer elbukták, az egrit néggyel, ami az újonc elleni vereséghez vezetett. A bogláriak viszont épp ekkor érik el az "üzemi hőfokot", a Carbonex–Komló és a Fejér-B.Á.L. Veszprém elleni első félidő egyikét sem tudták megnyerni, viszont a fordulás után "behúzták" mindkét bajnokit, miután a komlónak hét, a "Kis Veszprémnek" pedig tíz gólt engedélyeztek ebben a félórában!

A két győzelem ellenére még mindig van tartalék a csapatban Molnár Robin szerint! – A játékunk még közel sincs a jóhoz, a Fejér-B.Á.L. elleni második félidőt kell átmentenünk a folytatásra – nyilatkozta a bakonyiaknak nyolc lövésből nyolc gólt elérő, Szegedről visszatérő szélső. – A fürediek ellen mindenképp előnyünkre kell, hogy váljon a hazai pálya. Nagyon jó meccsre számítunk, felkészültünk rendesen, kiélezett hatvan perc lesz, nagyon kevés hibával kell hogy játszunk.
A hazai közönség előtt ezen a találkozón debütál az élvonalban Gál Dominik, aki a legutóbbi fordulóban már pályára lépett tizenegy perc erejéig, igaz, gólt még nem sikerült szereznie. Papp távozása után talán nem túlzás megelőlegezni, de a beálló kérdését sikerült megoldani Balatonbogláron. Gál jól ismeri a rendszert, a 2018/2019-es szezonban alapembere volt az akadémisták ifjúsági bajnokcsapatának, illetve az NB I/B-s bronzérmes együttesnek. Az előbbi csapatban huszonhat meccsen 92, az utóbbiban pedig huszonkettőn 71 gólt jegyzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában