Teke

2023.10.13. 12:14

Bábolnán lép pályára a kaposvári BL-csapat

Az NBC-kupa után újra a férfiteke Szuperligában bizonyíthat az Investment Közutasok Kaposvári TK csapata. Szombaton, 14 órától, a hatodik fordulóban a Bábolna SE otthonába látogatnak az immáron Bajnokok Ligája résztvevő somogyiak.

Sonline.hu

A hazaiak a hat játéknap alatt egyszer hagyták el győztesen a pályát, a Pápai Vasas TK ellen gyűjtötték be a bajnoki pontokat. A vendég kaposváriak viszont eddig kiválóan szerepelnek a legfelsőbb osztályban, hiszen négy diadallal, s egy döntetlennel a második helyen állnak a táblázaton. A sikerek közül kiemelkedik a zalaegerszegi, hiszen a zalaiak otthonából nem sokan távoznak győzelemmel...
Az együttesnek önbizalmat adhat az NBC-kupa; a horvátországi Slavonski Brodban rendezett tornán a harmadik helyet szerezték meg az investmentesek, s ezzel – első somogyi együttesként – kvalifikációt szereztek a novemberben induló Bajnokok Ligájára.

– Mindenkinek óriási motivációt jelentett, hogy nemzetközi porondon is megmutathatjuk magunkat – utalt vissza az NBC-kupára Nagy Gergő. – Mindenki száz százalékot nyújtott, igaz a saját teljesítményemmel nem voltam teljesen elégedett, de dolgozunk tovább.

A játékos elmondta azt is, jó lenne az európai tornán mutatott lendületet átmenteni a hazai bajnokságra is.
– Jó csapat a Bábolna, de ha hozzuk, amit tudunk, akkor idegenben sem érhet minket meglepetés, ahogy hazai pályán a rákövetkező fordulóban a Répcelak ellen sem, úgy gondolom 3600 fa feletti teljesítménnyel négy pontot szerezhetünk – hangsúlyozta Nagy Gergő. – Az utolsó előtti fordulóban Győrbe utazunk, a szezon első felét pedig az éllovas, kiváló erőkből álló Szeged ellen zárjuk. Jó lenne, ha három, esetleg négy diadallal koronáznánk meg az őszi idényt.

– Az a terv, s ebből nem csinálunk titkot, hogy a dobogón szeretnénk végezni – felelte arra a kérdésre Nagy Gergő, hányadik helyre várja a csapatot a bajnokságban. – Az előző idényben sajnos ez nem jött össze, de ez a csapat most nagyon együtt van. Ám arról sem szabad megfeledkezni, hogy ott van még a Magyar Kupa, sőt a Bajnokok Ligája, s mindkettőben a lehető legtovább szeretnénk jutni.
Az NB II Nyugati csoportjában az Investment Közutasok Kaposvári TK II. a Perenyei TK csapatánál vendégeskedik. A találkozó szombaton, 13 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában