Verseny

2023.10.25. 12:57

Bronzban pompáztak uszonyosúszók

Megosztották a Kaposvári 1.MCM-Dimant Adorján SE sportolóit a versenyek, ugyanis a csapat egyik fele a névadóról elnevezett emlékversenyen ugrott medencébe, míg az uszonyos- és búvárúszókra Dunaújvárosban vártak kihívások.

Klein Péter Nándor

Fotó: Duol.hu / Horváth László

A dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában tizenöt klub, közel kétszáz sportolója állt rajtkőre a Hibridlevél Kupa uszonyos- és búvárúszó versenyen. A somogyi színeket a Kaposvári 1.MCM-Dimant Adorján SE úszói képviselték, akik összesen négy bronzéremmel zárták a megméretést, melynek több különlegessége is volt. Az egyik, hogy itt debütált a 200 méteres búvárúszás, hiszen eddig csak 100, valamint 400 méteren versenyezhettek az úszók ebben a számban. Emellett pedig újdonságnak számított a mix váltó is, melyben a két fiú, két lány összetételű négyesek csatáztak egymással.

Míg csapatunk egy része hazai medencében, az Adorján Emlékversenyen állt rajthoz, addig uszonyosúszóink közül öten a Dunaújvárosban megrendezett első Hibridlevél Kupán ugrottak vízbe

 – tudtuk meg Kovács Zsófiától, a Kaposvári 1.MCM-Dimant Adorján SE sajtóreferensétől. Itt debütáló új számban, a 200 méteres búvárúszásban felnőtt versenyzőnk, Semostyán Róbert a negyedik helyet szerezte meg.

Kovács Zsófiától azt is megtudtuk, a klub uszonyos- és búvárúszóira milyen megméretések várnak a közeljövőben.

November közepén egy regionális válogatóversenyre utazunk, Egerbe, majd ezt követően, december másodikán és harmadikán a világon először kerül megrendezésre Kecskeméten a juniorok világkupája

 – tette hozzá Kovács Zsófia, aki sportvezetőként, a CMAS uszonyosúszó szakbizottság tagjajént, aktív szerepet vállalt abban, hogy a felnőttek mintájára a junioroknál is elinduljon ez a sorozat. Az évet végül Dunaújvárosban zárják, ahol december tizenhatodika és tizenhetedike között rendezik a cápa-, serdülő- és junior országos bajnokságot. 

További képek ezen a linken érhetőek el!

 

A Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE eredményei

Szalafai Karolina (junior)

50 m uszonyos gyors: 3. hely.

200 m felszíni úszás 4. hely.

100 m uszonyos gyors: 3. hely.

Szalafai Dávid (felnőtt)

50 m uszonyos gyors: 3. hely.

200 m felszíni úszás: 8. hely.

100 m uszonyos gyors: 5. hely.

Kovács Gergő (serdülő)

100 m búvárúszás: 3. hely.

100 m uszonyos gyorsúszás: 6. hely.

200 m felszíni úszás: 6. hely.

50 m uszonyos gyorsúszás: 6. hely.

Szabó Szófia (serdülő)

100 m uszonyos gyorsúszás: 12. hely.

400 m uszonyos gyorsúszás: 8. hely.

50 m uszonyos gyorsúszás: 11. hely.

Semostyán Róbert (felnőtt)

400 m felszíni úszás: 4. hely.

200 m búvárúszás: 4. hely.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában