Kézilabda

2023.10.06. 16:30

Letaszították trónjukról a boglári akadémistákat

Az U19-es és az U17-es élvonalbeli leány kézilabda-bajnokságban is hibátlanul kezdett a Ferencváros és a Győri ETO.

Fotó: Nemeth Levente Foto

A Nemzeti Kézilabda Akadémia utánpótlás-csapatai uralták az előző évadban a legidősebb korosztályos elsőosztályú leány kézilabda-bajnokságokat, az eredmények alapján legalábbis mindenképp: a szigetszentmiklósi négyes döntőben az U19-esek és az U17-esek között is a balatonboglári fiatalok diadalmaskodtak. A 2022/2023-as kiírás során a fiatalabbaknál hibátlanul, az idősebbeknél mindössze egy döntetlent játszva lett bajnok a NEKA, amelynek csapatai – az imént említett mérlegekhez képest – nem kezdték jól az új idényt, hiszen szeptember közepére máris becsúszott egy-egy vereség.

Velük ellentétben két olyan klub is van, amely az első hónapot hibátlanul zárta a vizsgált korosztályokban.

A Ferencváros az U19-esek és az U17-esek Keleti csoportjában is négy mérkőzést nyert; az utóbbiban egyedül a Szegedi NKE tudja tartani a fővárosiak tempóját, az FTC-nek viszont sokkal jobb a gólkülönbsége (+85, 168 szerzett találattal), amivel tartja az első helyet. Az idősebbeknél a DVSC-Schaeffler és a Praktiker-Vác is százszázalékos, a tabellát pedig az utóbbi vezeti, elsősorban a hatékony védekezésének köszönhetően; a váciak négy meccsen csak 72 gólt engedélyeztek az ellenfeleiknek.

Nyugaton a Győri ETO villog, amely az U19-esek között jelenleg a Budaörs együttesével fut fej-fej melletti versenyt. A győriek állnak jobban a gólkülönbségüknek (+70 a +47-tel szemben) köszönhetően, az U17-esek között viszont pontelőnnyel vezet az ETO: a Bajnok DSE egy pont lemaradással követi az előző évad bronzérmesét.

A NEKA a legidősebbeknél jelenleg a tabella negyedik helyén áll a SZISE mögött három győzelemmel és egy vereséggel. A fiatalabbak között másodikak a boglári akadémisták a Győr mögött négy győzelemmel és egy vereséggel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában