Kézilabda

2023.10.10. 14:50

Tizenegy boglári akadémista kapott válogatott meghívót

A korosztályos és a felnőtt női válogatott tagjai is összetartáson vesznek részt. Összesen tizenegy NEKA-játékos kapott meghívót. Az ifjúsági válogatott jelenleg Balatonbogláron készül.

Sonline.hu

Fotó: Nemeth_Levente

A junior válogatott tagjai Budapesten találkoztak október nyolcadikán, s az összetartás tizenharmadikáig tart. Szilágyi Zoltán szövetségi edző Zaj Klárát és Molnár Dorottyát hívta meg a programra.

A Bohus Beáta vezette magyar női ifjúsági válogatott Balatonbogláron, a NEKA-n edzőtáborozik október hetedikétől tizennegyedikéig. A korosztályos nemzeti együttesben Grebenár Réka, Hornyák Anna, Kriston Kíra, Seres Liza és Pálmai Liza képviseli a Nemzeti Kézilabda Akadémiát. Az ifjúsági válogatott programjában felmérések, valamint edzések szerepelnek, illetve a korosztályos nemzeti együttes kétszer is összecsap Csehországgal, először pénteken 16.30-kor, majd szombaton 11.30 órától. Mindkét találkozó nyílt kapus lesz. A válogatott szakmai stábjában változás történt, Dr. Woth Péter helyett Laluska Balázs, a Szegedi NKE edzője segíti a jövőben Bohus Beáta munkáját.

A Kun Attila szövetségi edző irányította serdülők összetartása október kilencedikén kezdődött és tizenharmadikáig tart, a helyszín a győri ETO Park lesz. A boglári akadémiából három sportoló – Nagy Bianka, Bozsodi Eszter és Katona Lujza – vesz részt a gyakorláson.

Golovin Vlagyimir, a női kézilabda-válogatott szövetsági kapitánya kihirdette tizennyolcas keretét az októberi EHF Euró Cup mérkőzéseire. A csapatban négy olyan sportoló is helyet kapott, aki a Nemzeti Kézilabda Akadémián nevelkedett, így Albek Anna, Vámos Petra, Pásztor Noémi és Juhász Gréta.

Rajtuk kívül Győri Viktória kapott még meghívót, a NEKA játékosát a szlovák válogatottba invitálták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában