Labdarúgás

2023.11.03. 11:37

A Kadarkút a Nagybajomot fogadja

A Somogy vármegyei I.osztályú labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában már hat mérkőzést – közte a forduló rangadóját, a nagy érdeklődéssel várt Kadarkút–Nagybajom összecsapást – szombaton kora délután lejátszanak.

Fenyő Gábor

Fotó: NEMETH LEVENTE FOTO

A 13. forduló legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése kétségkívül a szombati Kadarkút–Nagybajom ütközet. Ha a házigazda kadarkútiak le tudják győzni a bajomiakat, akkor a két csapat helyet cserél egymással a bajnoki tabellán, s a Kadarkút fellép a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

– Egymás után játsszuk a rangadókat, s eddig sikeresen vettük azokat – mondta Pandur Ádám, a házigazda Kadarkút játékosedzője.– A Nagybajom erős és jól összerakott csapat. Mi viszont hazai pályán szerepelünk, ami újabb pontokat jelenthet. Hiányozni fog a csapatunkból Jakabfi Marton, akit legutóbb a balatonkeresztúri fellépésünkön – s ezt írja csak le nyugodtan – érthetetlenül kiállította a spori második sárga lappal.

– Tisztában vagyunk azzal, hogy a Kadarkút jó csapat – tudtuk meg Horváth Pétertől, a vendég Nagybajom játékosedzőjétől. – Kevés gólt szoktak kapni, mi ellenben sokat szerzünk. Érdekes és jó iramú találkozó lesz. Nem feltartott kézzel megyünk majd fel szombaton Kadarkúton a pályára; azt mondom, hogy győzzön a jobbik!
A nagybajomi csapatnak három hiányzója is lesz sérülés és betegség miatt Nemes Gyula, Ács-Gergely Gábor és Kis Péter személyében.

A 13. forduló további párosítása
Szombat – 13.30 óra:
Toponár–Tab
A házigazda toponáriak – akik a múlt héten Somogysárdon döntetlent játszottak – több mint kétszer annyi pontot gyűjtöttek eddig, mint a Tab. Nagy az esély arra, hogy szombaton délután még tovább nő a különbség a két együttes között a bajnoki tabellán.

Balatonlelle–Barcs
Abszolút fix 1-esnek tűnik a barcsiak balatonlellei vendégjátéka.

Marcali–Balatoni Vasas
Bár a Balatoni Vasas a legutóbbi fellépésén ötször is beköszönt otthon a Kaposfürednek, ezen a meccsen mégis inkább a házigazda marcaliak felé billen a mérleg nyelve.
Csurgó–Juta
Mindkét csapat jó lehet a pontokra. A Csurgó mellett a hazai pálya szól, Jután viszont – mivel csak a 14. helyen találhatók – kezd melegedni az a bizonyos pite.

Nagyatád–Balatonkeresztúr
Egyértelműen a házigazda Nagyatád a favorit.

Vasárnap – 13.30 óra:
Kaposfüred–Segesd
Bár az előző fordulóban a Kaposfüred nagy verést kapott a Balatoni Vasas otthonában, mégis mi fix 1-esre vennénk ezt a találkozót. Már csak azért is, mert a Segesd vissza csúszott az utolsó helyre, ráadásul a fürediek hazai környezetben mindenképpen javítani szeretnének.
Öreglak–Somogysárd
Legutóbb az Öreglak Jutában győzött, s ezzel megelőzték a segesdi egyletet. A Somogysárd döntetlen-specialista, így Öreglakon bízhatnak az újabb pontszerzésben.

MESTERLÖVÉSZEK
A góllövőlista élmezőnye: 1. Bene Zsombor (Balatoni Vasas) 15 gól; 2. Bradics Tamás (Marcali) 14 gól; 3. Németh János Attila (Balatonlelle) 11 gól; 4–6. (holtversenyben) Orsós Viktor Márk (Kaposfüred), Kálazi Tamás Bence (Balatoni Vasas) és Boros Tamás (Csurgó) 10 gól; 7. Kelemen Kevin (Balatonlelle) 9 gól; 8–13. (holtversenyben) Hegedűs Gyula (Balatonlelle), Vukan Nikolics (Nagyatád), Simon Róbert (Kadarkút), Ivusza Gábor (Toponár), Decsi Richárd (Toponár) és Palkovics Tamás (Somogysárd) 8 gól; 14–18. (holtversenyben) Dekanics Márk (Nagyatád), Márton András (Nagybajom), Pető Tamás (Toponár), Laczkó Dávid József (Toponár) és Tompa István (Barcs) 7 gól; 19–20. (holtversenyben) Varga András Domonkos (Nagybajom) és Szántó Bence (Kaposfüred) 6 gól. Kilencen szereztek eddig öt találatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában