Kosárlabda

2023.11.05. 15:59

Ezúttal is pont nélkül maradtak a kosarasok

Az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság (NB I./A) 6. fordulójában újfent vereséget szenvedett a Kometa Kaposvári KK, mely ezúttal a DEAC otthonában maradt alul tizenhat ponttal.

A Sopron KC elleni hosszabbításos vereség után egy újabb mérkőzésen adott el komoly előnyt a Kaposvári KK, mely az első negyedben már tizenöt ponttal is vezetett. A folytatásban azonban nagyot fordult a játék képe, így a magabiztos előnyből egy sima vereség kerekedett. Ezúttal Remy Abell sem tudott támadásban kiemelkedő teljesítményt nyújtani és Darek Jackson is adós maradt a pontokkal. Az alsóházi ütközetet így a DEAC nyerte, a KKK pedig 2 győzelemmel és 4 vereséggel várhatja a folytatást.


DEAC–Kaposvári KK 77–61 (17–29, 21–12, 23–10, 16–10)
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok. V.: Földházi T., Makrai M., Minár L.
Kaposvár: D. Jackson 2, Paár M. 4, Abell 13/3, R. Jackson 17/6, Koprivica 12. Csere: Fazekas M. 3, Krnjajski B. 8, Bogdán B., Puska B., Halmai D. 2, Szőke Bálint, Antalics D. Vezetőedző: Váradi Kornél.
DEAC: Edwin 8, Hőgye P., Williamson 15, Drenovac 15, Buljevic 19. Csere: Mócsán B. 8/6, Czermann P. 4, Ságodi R., Buckles 8/3, Csizmadia A., Hegedús B. Vezetőedző: Andjelko Mandics.


Mestermérleg

Andjelko Mandics: – Gratulálok mindkét csapatnak, a Kaposvár jobb volt az első negyedben, mi pedig  álmosan és dekoncentráltan kezdtük a mérkőzést. A folytatás során viszont úgy játszottunk, ahogy kellene, jó döntéseket hoztunk és agresszívan léptünk fel. Megmutattuk, hogy ilyen hozzáállással és energiákkal is tudunk kosárlabdázni, így sikerült tizenöt pontos hátrányból is felállni. A folytatásban viszont ennél  stabilabbnak kell lennünk.

Váradi Kornél : – Jól kezdtünk, és ez az első negyedben meg is látszott az eredményjelzőn. fegyelmezetten, csapatként kosaraztunk érvényesíteni tudtuk a saját kosárlabdánkat. Ellenfelünk viszont jól váltott ritmust, mi pedig rosszul reagáltunk. A folytatásban könnyű kosarakat engedtünk a DEAC-nak, akik ebből adódóan fülén kerekedtek. Több ilyen mérkőzésünk volt már, ahol rossz volt a dobószázalékunk. Ebből mindenképp tanulnunk kell, hiszen újabb kemény találkozók várnak ránk. 

A Kometa Kaposvári KK-ra a 7. fordulóban nehéz mérkőzés vár, ugyanis szombaton a tabellán harmadik Zalakerámia ZTE KK látogat a somogyi megyeszékhelyre. A találkozót este 18 órakor rendezik a Kaposvár Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában