Jégkorong

2023.11.21. 14:28

Győzelemmel kezdte a szezont az egykori kaposvári jéghokis

A svéd ligában és az NCAA-ben is szereztek pontokat a magyar női válogatott tagjai.

Sonline.hu

Garát-Gasparics Fanni az utolsó mérkőzéseit játszotta a Brynäsban és a búcsú emlékezetesre sikerült. A magyar csatár két gólpasszt is adott egy percen belül, +4-gyel és három lövéssel zárt a Frölunda elleni 5–2-es diadal során.

A Linköping Tóth Enikővel a soraiban kapott ki 2–1-re a Djurgardentől. Egy pontot szerzett az SDHL legutóbbi játékhetében Odnoga Lotti együttese, az SDE: a stockholmiak 5–2-re kaptak ki a Luleaától, majd hosszabbításban 2–1-re a MoDotól. A Brynäs a harmadik helyen áll, a Linköping két ponttal lemaradva követi. Az SDE a hetedik.

A másodosztály déli csoportjában Soós Csenge csapata, a Troja-Ljungby 6–2-re kapott ki a Malmö Redhawkstól, és az ötödik helyet foglalja el.

Kreisz Emma csapata, a Minnesota javítani tudott két vereség után, és megnyerte a Minnesota State elleni meccseket (3–1, 2–1), mindkétszer hátrányból fordítva. A 20 éves csatár az első találkozón gólpasszt adott, a másodikon pedig egyenlített a 33. percben.

A Maine a Boston College ellen felemás hetet zárt, a 4–3-as győzelmet 4–2-es vereség követte. Seregély Mírának a győztes találkozón volt asszisztja, összesen pedig hat lövéssel próbálkozott.

A Divízió III-ban a Trine az iowai Dubuque-kel meccselt, az elsőt hosszabbításban bukta el 5–4-re, majd 2–0-ra. Gengeliczky Dorottya főleg a második összecsapáson volt aktív, hétszer lőtt kapura, és volt egy kiállítása is.

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola egykori jégkorongozója, Pázmándi Zsófia győzelemmel kezdte az egyetemi szezont: a Plattsburgh 3–1-re nyert az Oswego State ellen. A magyar játékosnak egy lövést jegyeztek fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában