Súlyemelés

2023.11.15. 14:49

Sérülten is a nagyatádi fekvenyomó lett legjobb

A nagyatádi világ- és Európa-bajnok, Szabó Kornél a BM Országos Pontszerző Fekvenyomó Bajnokságon megsérült, de így is ő lett a legeredményesebb.

Sonline.hu

A nagyatádi Szabó Kornél jelenleg Nagykanizsán teljesít szolgálatot a tűzoltóság kötelékében. Korábban világ- és Európa-bajnok lett fekvenyomásban. Most a rendvédelmi szervek által szervezett országos bajnokságon kapott főigazgatói különdíjat.

– A pontszámítást úgy kell elképzelni, hogy egy külön erre kialakított kalkulátorral kiszámolják, hogy hány pontot ér egy-egy súly kinyomása – kezdte az Atádhírnek Szabó Kornél. – De nem csak a súly, hanem a saját testsúly is számít.

Egyébként a versenyen nem csak tűzoltók, hanem más, rendvédelemben dolgozók is indultak, például a terrorelhárítás dolgozói vagy a börtönőrök.

– Az ország minden tájáról érkeztek versenyzők, összesen száznyolcvanan voltunk – mondta Szabó Kornél. – Arra kaptam különdíjat, hogy testsúlytól és korosztálytól függetlenül én lettem a legjobb. Összesítésben a második lettem, mert a harmadik gyakorlat során – ahol 190 kilogrammot kellett kinyomni – megsérültem és két és fél centiméter hosszan a jobb mellemben részleges izomszakadásom keletkezett.

Az eredmény abból a szempontból mindenképpen keserédes Szabó Kornél számára, hogy már jó ideje készült a november végén esedékes, Lengyelországban rendezett világkupára, ahol a mostani versenyen elszenvedett sérülése miatt nem fog tudni részt venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában