Labdarúgás

2023.11.05. 20:32

Varga lábában, Schildkraut fejében maradt a pontszerzés a hajrában

Elátkozott egy pálya a csákvári, ez volt a tizedik bajnokijuk ott a siófokiaknak és ebből mindössze egyet tudtak megnyerni. A második félidőben ezúttal hiába játszottak nagy fölényben, még a pontszerzés sem jött össze nekik. Dragan Vukmir tanítványai a 14. fordulóban már hetedszer maradtak szerzett gól nélkül, a legnagyobb baj, hogy egyetlen kapott találat nélküli meccsük van a szezonban!

Keszthelyi Zoltán

Rengeteg hibával játszottak a balatoniak, a pontrúgásaik sem értek sokat ezúttal sem, de azért komolyabban kellene venni játékvezetői szempontból ezeket a bajnokikat! Nagy Róbert az első félidőben elfelejtett kiosztani egy sárgát a Dénessel szemben ütemet tévesztő Mészárosnak (31.p.), ahogy egy átlagos fault után a Csatót lökdöső Szakálynak sem, előbbi viszont kapott. A fordulás után Juhász tartott rá az előle mentő Polényi lábára, szintén büntetlenül, az utóbbit le is cserélte Dragan Vukmir! A hab a tortán Csató elleni szabálytalanság volt, egy szabadrúgásnál megelőzte védőjét, aki lerántotta!

A balatoniaknak megint az első félidő okozta a végzetüket, ez volt a tizennegyedik bajnokijuk, melyekből mindössze egyszer mentek előnnyel szünetre, Csákváron hetedszer hátrányban! A legbosszantóbb, hogy Tamás kapufája a 16. percben esett, ez volt az egyetlen helyzetük, amit elrontottak. A gólt egy felívelésből szerezték, melynél Polényi "alászaladt" a labdának, Csató pedig olyan messze volt, hogy nem tudott segíteni! Ilyen lehetőségei a somogyiaknak is voltak, Majornak volt egy életerős lökete (18.p.), majd egy beadása után Lászlónak egy ívelt fejese, aki egyszer ziccerben nem találta el a labdát (30.p.), a hosszún érkező Kitl lövése középre ment, így nagy nem okozott gondot Pécsinek (32.p.).

A fordulás után egyetlen – kaput messze elkerülő – lövés volt a házigazdáknak (82.p.), mégis ők örülhettek a végén, miután Varga lövése után Pécsi és a kapufa hárított (80.p.), Major beadása után Girsik lőtt az egekbe nagy helyzetben (88.p.), a meccslabda Schildkrauté volt, akik Girsik beadása után ajtó-ablak helyzetben, bármelyik sarkot választhatta volna, de a kapus kezébe bólintott. A legutóbbi DVTK elleni kupameccsen helyzet nélkül szerzett gólt, most a kis túlzással a kihagyhatatlant is elrontotta.


 

Merkantil Bank Liga – 14. forduló
Aqvital FC Csákvár – BFC Siófok 1–0 (1–0)

Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 200 néző. Vezette: Nagy Róbert (Márkus Tamás, ifj. Varga Gábor)
Aqvital FC Csákvár: Pécsi – Murka, Papucsek, Karacs, László N. – Mészáros D. – Tamás N. (Babós L., 93.p.), Szakály D. (Major M., 78.p.), Farkas A., Baracskai (Juhász L., 66.p.) – Simon A. Vezetőedző: Tóth Balázs.

BFC Siófok: Hutvágner – Polényi (Tóth T., 85.p.), Csató, Varjas Z. – Major G., Nemes (Kovács B., 62.p.), Kitl M., Varga B. – Szedlár (György N., 90.p.), László D. (Girsik Á., 62.p.) – Dénes (Schildkraut, 62.p.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Gólszerző: Baracskai (43.p.)

MESTERMÉRLEG

Tóth Balázs:– Nagyon nehéz meccsen a rutinunknak köszönhetjük a győzelmet. A szívünket kitettük a pályára a győzelem érdekében.”

Dragan Vukmir: ” – Jobbak voltunk ma, de bármit csináltunk, semmi sem sikerült.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában