Emlék

2023.12.28. 12:53

Búcsúzunk Hilt Istvántól, a röplabdások mindenesétől

Karácsony előtt pár nappal hagyott el minket végleg Hilt István, a Kometa Zrt. volt igazgatója, a 19-szeres bajnok és 18-szoros Magyar Kupa-győztes Fino Kaposvár férfi röplabdacsapat elnökségének az egykori tagja.

Fenyő Gábor

A kaposvári csapat az ezredfordulón vette fel a Kometa nevét, s kerek egy évtizeden át így szerepelt. Hilt Istvánt a névadó Kometa Zrt. delegálta a klub elnökségébe, és gyorsan – nincs ebben semmi túlzás – a röplabda elkötelezettjévé vált. Sokszor elkísérte a csapatot vidékre és külföldre is. Ilyenkor mindig gondolt és gondoskodott a többiekről: ott volt már a buszon az általa hozott szalámi és más felvágottak.

Sokan vannak, akik a sportból (jól) élnek, s jóval kevesebben, akik a sportnak élnek. Utóbbiak közé tartozott Hilt István is, akinek szívügye volt a kaposvári férfi röplabdasport. Amikor bajnokok lettünk, vagy elhódítottuk a Magyar Kupát, mindig könnyes volt a szeme. De hát már megtanultuk: sírni csak a győztesnek szabad...

A Magyar Kupa-győzelmekért járó díszes trófeák jelentős része a csapat korábbi és jelenlegi – 2010 óta a klub Fino Kaposvár néven szerepel – fő támogatójánál van. Hilt István annak idején talán a saját játékosaitól kapta a legnagyobb ajándékot. Akkor közösen úgy döntöttek, hogy az egyik Magyar Kupa-serleget Pista bácsinak adják. Ott biztos helye lesz.

Ha pár szóval kellene jellemeznem Hilt Istvánt, akkor azt mondom, hogy egy csupaszív, segítőkész ember távozott közülünk. Nem tudtunk olyat kérni tőle, amire ne talált volna megoldást; amolyan „mindenes” volt – mondta Demeter György, aki játékosként két (előbb Kecskemét, majd Kaposvár), edzőként pedig 15 (Kaposvár, Kazincbarcika, a török Erdemir Eregli és Fenerbahce) bajnoki címmel büszkélkedhet.

A hetvennyolc éves korában elhunyt Hilt Istvánt december 29-én, pénteken 15 órakor kísérik utolsó útjára Kaposváron a Keleti temetőben.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában