Látványsport

2023.12.08. 21:11

Főnixként támadt fel és szárnyalt újra a Látványsport fesztivál

Visszatért, s lenyűgözőbb, mint valaha a Kaposvári Látványsport Fesztivál, melyet három év kihagyás után, immáron huszonegyedik alkalommal rendeztek meg a Kaposvár Arénában.

Klein Péter Nándor

Újra forró hangulatot varázsoltak a hideg, havas téli kaposvári estébe a Kaposvári Látványsport Fesztivál szereplői, akik három év elteltével állhattak ismét színpadra. A városszerte méltán népszerű rendezvényt ugyanis – ahogy Szita Károly, Kaposvár polgármestere a köszöntőjében elmondta – előbb a koronavírus-járvány, majd az energiaválság állította meg, de csak ideiglenesen, hiszen péntek este Főnixként feltámadt. A feltámadás pedig igen látványosra sikerült, köszönhetően a táncosoknak, illetve az őket felkészítők áldozatos munkájának. Az este főszereplői előbb a kelet varászlatos világába csábítottak el mindenkit. Ezt a Crystal SC ifjú táncosai nem bízták a véletlenre, hiszen a színpadra lépésük előtt négy órával már testben és lélekben is elkezdtek hangolódni az előadásukra, mely során Ázsiába kalauzolták el a nézőket. 

A folytatásban az ametisztesek Aladdint, míg a Munkácsy Gimnázium tanulói a napfényes Indiát hozták el Kaposvárra, míg a Nita DC bevezetett mindenkit egy forró arab éjszakába. Ehhez a Bakó-Sas Fitnesz SE növendékei is csatlakoztak, akik egy magyar bajnoki aranyéremmel díjazott produkcióval tettek hozzá a varázslathoz. A Crystal SC révén újra egy távoli kontinensre ugorhattunk, hiszen megmutatták, miként lehet megszelídíteni az Ausztrál sivatagok állatvilágát, ezt a Mikrokozmosz tagjai pedig azzal fokozták, hogy Rayával, a sárkánnyal kerültek harmóniába.

Az örök klasszikusok sem maradhattak el, Bódis-Nagy Katinka tanítványai Rómeó és Júlia történetét dolgozták fel, s modernizálták, amit a remek zeneválasztás tett még tökéletesebbé. A hangulatot a Kisfaludy Tagiskola diákjai egy pörgős swing partyval állították a tetőfokára. A Mikrokozmosz és a Danza Del Amor SE táncosai mindenkinek megmutatták, milyen az igazi latin életérzés, amiből hirtelen egy dél-amerikai dzsungelben találat magát mindenki az Ametiszt SE jóvoltából. Zárásként pedig újra a Bakó-Sas Fitnesz SE robbantotta fel a Kaposvár Arénát egy rutin varászlattal. Ezzel azonban nem ért véget a show, ugyanis a BarBelly Stúdió alapítója, Pintér Barbara hastáncelőadása még a színpadra szegezett minden tekintetet.

 

A XXI. Kaposvár Látványsport Fesztivál díjazottjai

Aranyminősítés: Ametiszt Tánc SE – Jungle. Bakó-Sas Fitnesz SE – Magic Routine. Bakó-Sas Fitnesz SE – Kesha. BNK Tánc SE – Lehetsz Király. Crystal SC – Desert Life. Mikrokozmosz – Raya. Nita DC Modern – Arabiean Nights. Nita DC Urban – Clocks.

Ezüstminősítés: Ametiszt Tánc SE – Aladdin. Crystal SC – Ázsiai Fesztivál. Danza Del Amor SE – Halo. Kinizsi Tagiskola – Jégvarázs. Kisfaludy Tagiskola – Swing party. Mikrokozmosz – Encanto. Munkács Mihály Gimnázium – Thriller. Munkács Mihály Gimnázium – Napfényes India.

Emlékserleg: Ametiszt Tánc SE, Bakó-Sas Fitnesz SE, BNK Tánc SE, Crystal SC, Danza Del Amor SE, Nita DC.

Különdíj: Bódis-Nagy Katinka, Forgács Petra, Kaszásné Rostás Anita, Lóki Zsombor, Máté Petra, Németh Cintia, Prukner-Sas Médea, Simonyi-Hornyák Hajnalka, Sörös Adrián, Takács-Békési Zsanett, Rostás Csilla, Vass Imre Norbert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában