Kosárlabda

2023.12.30. 22:15

Fontos meccsen, sorozatban nyolcadszor győztek a kaposvári fiatalok

Hazai pályán zárhatták az évet a kaposvári fiatalok, akik szombaton a Körmend U20-as csapatát fogadták az NB I. A-Csoport Fiú U20-as bajnokság tizennegyedik fordulójában.

Fotó: Salfay Andras

A találkozón sérülés miatt Antalics Dániel nem lépett pályára, így az U20-as bajnokság egyik legjobb lepattanózóját nélkülözte Szőke Balázs vezetőedző csapata.

A találkozót egy kilencpontos somogyi rohanással kezdték a hazaiak, ám az első negyed végére felzárkózott a Körmend, és 23–19-es kaposvári vezetéssel zárult az első etap.

A következő játékrész küzdelmes periódust hozott mindkét csapat számára, összesen harminc pontot dobtak csak a felek. A nagyszünet előtt még egy körmendi akció sikeres volt, így 37–35-öt mutatott az eredményjelző húsz percnyi játék után.

A pihenő után több triplát is bevágtak a vendégek, így átvették a vezetést, ám Szőke Bálinték nem adták fel. Több remek védekezésnek is örülhettek a kaposvári nézők, amiből könnyű kosarakat szereztek a hazaiak és ötpontos előnyre tettek szert a negyed felénél. A Körmendnek sikerült ismét kiegyenlíteni néhány hazai védekezési hibát követően. Szőke Balázs időkérése után azonban Paár Márk kosaraival ismét ötpontosra nőtt a somogyi fór.

A zárónegyed elején Szőke Bálint blokkját Yake Matthew triplája követte a másik oldalon, így hét perccel a vége előtt 75–65-re vezetett a Kaposvár. Az utolsó percekre rákapcsoltak a hazaiak és 16 ponttal is elhúztak a körmendi fiataloktól. Két perccel a vége előtt.

Fontos győzelmet arattak Szőke Bálinték, akik a tabellán ugyanolyan mérleggel álló Körmendet győzték le, életben tartva az immár nyolcmeccses győzelmi szériát. A meccs legjobbja Halmai Dániel volt, aki 20 pontja mellé leszedett 5 lepattanót, szerzett 6 labdát és kiosztott 6 gólpasszt is.

A fiatalok a Pécs ellen folytatják a 15. fordulóban január 6-án idegenben 15 órakor.

NB I. A-Csoport Fiú U20-as bajnokság, 14. forduló
Kometa Kaposvári KK U20–Egis Körmend U20 93–76 (23–19, 14–16, 28–24, 28–17)
Kaposvár Aréna, V.: Szecsődi R., Pöttendi G.

Kometa Kaposvári KK U20: Halmai D. 20/6, Bogdán D. 4, Paár M. 18, Fehérvári Cs. 11/6, Szőke Bálint 21/3. Csere: Bogárdi D. 3/3, Yake M. 11/6, Óliás G. 5/3, Kárpáti L., Czink L., Horváth Á.
Vezetőedző: Szőke Balázs. Edző: Filipovics Gordan.

Az Egis Körmend U20 legjobb dobói: Schmera G. 18, Herczeg K. 16.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában