Ökölvívás

2023.12.24. 10:34

"Visszatértem, keményebben mint valaha, de nagyon kellenek a meccsek..."

Koloszár Valentin egy hete a 100. Papp László felnőtt országos ökölvívó-bajnokság 57 kg-os döntőjében meglepte az országot, most a Magyar Ökölvívó Szövetség hivatalos felületén olvashatunk egy vele készült anyagot.

Budapest 20231216 Ökölvívás Országos Bajnokság Box OB Fotó: dömötör csaba Nemzeti Sport

Fotó: Domotor Csaba

– Visszatértem, keményebben, mint valaha, de nagyon kellenek a meccsek – fogalmazott az 57 kg-os súlycsoport új magyar bajnoka, Koloszár Valentin. 

A 100. Papp László felnőtt országos bajnokság döntői közül a legnagyobb meglepetést a férfi 57 kg hozta, amelyről előzetesen mindenki azt gondolta, hogy Veres Roland végső sikerével ért véget. A 19 éves Koloszár Valentin a döntőben azonban legyőzte az Eb-bronzérmes Veres Rolandot úgy, hogy a mérkőzés nem ment végig – olvasható a Magyar Ökölvívó Szövetség honlapján.

Koloszár Valentin eddig összesen 54 mérkőzésen bokszolt, és sokat kihagyott az elmúlt két évben. Ez az országos bajnokság volt az igazi visszatérés számára. A 19 éves kaposvári a junior magyar csapat egyik oszlopos tagja volt 2019-ben, 2020-ban, de a sérülések, a Covid-19, a tanulmányok, és egyéb tényezők miatt kevesebbet edzett, mint szeretett volna.

Ellenfele, a felnőtt Eb-bronzérmes, sok nemzetközi tornát megnyerő Veres Roland az Európa Játékokon mindössze egy lépésre volt csak az olimpiai kvótától, és a súlycsoport legjobbjai közé tartozik.

Koloszár Valentin óriási meglepetést okozott erős, harcias, dinamikus bokszával és felütéseivel. Kettejük visszavágója a januári Bocskai emlékversenyen nagyon izgalmasnak ígérkezik.

– Hatalmas dolog ez nekem, még mindig alig bírom feldolgozni ezeket az élményeket, amelyeket az országos bajnokságon gyűjtöttem. Természetesen nagyon jó érzés volt meglepetést okozni, legfőképp pedig bizonyítani sok embernek, hogy igen én is itt vagyok, visszatértem, keményebben, mint valaha – fogalmazott Koloszár Valentin. 

– A Bocskai emlékverseny a következő állomás, és minden mérkőzésen szeretnék szép bokszot bemutatni, mindent kiadni magamból. Egy átlagos napom mostanában annyiból áll, hogy elmegyek suliba, délután három körül hazajövök, eszek egyet és indulok edzeni azonnal. A kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskolába járok, ez a boksz mellett szintén nagyon fontos nekem. Hétfőtől péntekig minden napom így telik, hétvégente pedig gyakran megyünk különböző helyekre sparringolni.

– Az igazi célom a sportágban az, hogy minél jobban teljesítsek a következő években, kellenek a mérkőzések, hiszen sokat kihagytam – zárta gondolatait Koloszár Valentin, aki már gőzerővel készül az említett visszavágóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában