Felkészülés

2024.01.07. 15:15

A Hegedűs Gyula vezette Lelle nyerte a balatonboglári tornát

A vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság őszi éllovasának fiatal játékosait felvonultató Balatonlelle nyerte a második alkalommal rendezett téli felkészülési kispályás teremlabdarúgótornát Balatonbogláron, miután a döntőben büntetőpárbajban legyőzték a marcali Random Bistro együttesét.

Fenyő Gábor

Rendesen potyogtak a gólok a második alkalommal rendezett – az elsőn még két éve hat csapat vett részt – balatonboglári téli felkészülési kispályás teremlabdarúgó-tornán.
– Szombaton reggel kezdtünk, s egészen öt óráig tartott a meccsdömping – mondta Nagy Dániel, a boglári téli torna egyik főszervezője, a házigazda BBSC játékosa. – A kilenc csapat két csoportba osztva kezdte meg a küzdelmeket, s összesen 20 találkozót váltottak egymással a küzdő felek. Délutánra és a kora esti helyosztókra már mondhatni teljesen megtelt a nézőtér. Az aranymeccs sorsa csak büntetőpárbaj után dőlt el, a bronzmérkőzés pedig – ahol felváltva vezettek a csapatok – igazi gólesőt hozott, s végül egyetlen gól döntött. Az első három helyen a vármegyei I. osztályban szereplő játékosokra épülő csapatok végeztek, míg a negyedik vonalban érdekelt Somogybabod lecsúszott a dobogóról.


A tornagyőztes Balatonlelle csapatvezetője az a 44. életévéhez közelítő Hegedűs Gyula volt, aki 135 mérkőzésen szerepelt az élvonalban, s háromszor is (2005–2007) bajnoki címet ünnepelhetett a Debrecen színeiben. A játékosnak ez már a hetedik szezonja Balatonlellén.
A torna végeredménye: 1. Balatonlelle, 2. Random Bistro Marcali – a döntőben 2–2 (büntetőkkel 3–2) –, 3. 180 Balatonlelle, 4. Somogybabod – a bronzmérkőzésen 6–5.
Az „A” csoportban (öt csapat) a megye kettes Balatonföldvár lett a harmadik, míg az egyaránt negyed osztályú házigazda BBSC Balatonboglár a negyedik, a Visz-Balatonszemes II. pedig az ötödik helyen zárta a küzdelmeket. A „B” csoportban (négy csapat) az ugyancsak a negyedik vonalban érdekelt Iharosberény a harmadik, a mernyei játékosok alkotta, igencsak hangzatos Bokafogó pedig a negyedik helyen végzett.
A balatonboglári téli felkészülési kispályás teremlabdarúgó-torna legjobb mezőnyjátékosának a tornagyőztes balatonlellei Németh János Attilát, míg a legjobb kapusnak Bogdán Ádámot választották meg. Utóbbi az egész tornát lehozta kapott gól nélkül, csak az aranymeccsen tudták (kétszer is bevenni) a kapuját. A gólkirály az ezüstérem marcali Random Bistro mesterlövésze, Szabó Dominik lett hét találattal.
– Jövő ilyenkor is várjuk a csapatokat. Már többen is jelezték a torna után, hogy szívesen jönn(én)ek vissza egy év múlva – mondta amolyan zárszóként Nagy Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában