Kosárlabda

2024.01.21. 20:08

Koprivica remekelt, a Kaposvár fontos és nagy győzelmet aratott

Az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság (NBI./A) 17. fordulójának vsárnap esti zárómérkőzésén a Kometa Kaposvári KK szoros első félidő után egy nagyszerű harmadik negyeddel tartotta otthon a pontokat az Atomerőmű csapatával szemben.

Fotó: Lang Róbert

Ahogyan a Falco (0–8), úgy az Atomerőmű (2–8) ellen is pocsékul kezdett a Kaposvár, így gyorsan jött is az első időkérés. Ennek ellenére az 5. perc kezdetén Nicholson vezérletével már tíz ponttal vezetett a paksi előny, de mind a két oldalon rengeteg volt a hiba. Az első játékrész hajrájában zárkózott a hazai egyöttes, mely Krnjajski és Koprivica kosaraival fordított (20–19).

A foyltatásban szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a vezetés pedig hol az egyik, hol pedig a másik oldalon volt. A második negyed egyik legmeghatározóbb mozzanata volt 34–34-es állásnál a születésnapos Szőke triplája, amivel talpra ugrasztotta a Kaposvár Aréna publikumát. A felek azonban végül 42–42-es döntetlennel vonultak a szünetre.

A fordulás után Abell ponterős játékával fokozatosan lépett el a Kaposvár, így 57–49-nél Krasovec kért időt, hogy megtörje a hazaiak lendületét, és összeszedje csapatát. Ez azonban nem sikerült, Abell neve mellett 4/4-es triplamutató jelent meg, Jean-Marie kosarai után pedig a tízpontos különbséget is átlápte a Kaposvár, mely magabiztos előnnyel készülhetett az utolsó tíz percre.

A vendégek hiába próbáltak zárkózni, minden kísérletük sikertelen volt, sőt Eaddy triplája után a különbség a húsz pontot is elérte. A mérkőzés eldőlt, így a hajrá sok izgalmat már nem tartogatott. Az utolsó két percben a saját nevelésű fiatalok: Halmai, Antalics, Paár, Szőke és Puska volt a pályán, a lelátóról pedig zúgott a –" játszik az ifi!"

A Kaposvári KK hazai környezetben ismét magabiztos győzelmet adatott, a két posztrivális, Jean-Marie és Koprivica pedig a lehető legjobbat hozta ki egymásból. Utóbbi az idei szezonban sok kritikát kapott, a mérkőzés végén viszont nem érdemtelenül skandálta a nevét a Kaposvár Aréna közönsége. Abell hozta azt, amit tőle már megszokhattunk, továbbá Eaddy harmadik negyedben nyújtott teljesítményét is ki kell amelni, ami a győzelem egyik kulcsa volt.


Kometa kaposvári KK–Atomerőmű SE Paks 83–68 (20–19, 22–23, 27–14, 14–12)
Kaposvár Aréna: 1500 néző, V.: Kapotány Gellért, Győrffy Pál, Minár László.

Kometa Kaposvári KK: Jackson (5), Paár M. (1), Abell (21/12),  Jean-Marie (16), Krnjajski (5/3). Csere: Halmai (2), Puska (2), Szőke (5/3), Koprivica (15), Bogdán (-), Eaddy (11/3), Antalics (-). Vezetőedző: Dalibor Damjanovic.

Atomerőmű SE Paks: Nicholson (23/6), White (15/3), Kovács Á. (6/3), Wooten (3), Géringer (5/3). Csere: Wright (7), Kucsora (4), Kékesi (5/3), Dorogi (-), Sövegjártó (-), Pajor (-). Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.

Az eredmény alakulása: 2. perc: 2–8. 5. p.: 3–13. 8. p.: 14–15. 10. p.: 20–19. 13. p.: 27–26. 17. p.: 39–35. 20. p.: 42–42. 24. p.: 52–47. 27. p.: 61–52. 30. p.: 69–56. 33. p.: 73–58. 36. p.: 80–58. 39. p.: 81–63.


Mestermérleg

Dalibor Damjanovic: Nem kezdtük megfelelően a mérkőzést, a megbeszéltekhez képest teljesen az ellenkezőjét csináltuk. Az első percekben mutatott játékkal nem vagyok elégedett. A második félidőben viszont már sokkal jobban kosárlabdáztunk. Halmai Dániel agresszív játéka nagyon fontos volt, amit megbeszéltünk, azt megcsinálta. A folytatásban már jó ritmusban kosárlabdáztunk, aminek meg is lett az eredménye. Gratulálok a játékosoknak. Én cska egy egydő vagyok, fel tudom készíteni a csapatot a mérkőzésekre, kérhetek időt, cserélhetek, de ha ők nem játszanak úgy, ahogyan azt megbeszéltük, akkor nem tudok mit tenni. Ezért ez az ő győzelmük, egy nagy diadal a számunkra. Most pihenünk egy picit, aztán folytatjuk a felkészülést a következő találkozóra. Végezetül pedig szeretnék gratulálni a vendégeknek, illetve külön Sebastjan Krasovecnek, aki remek munkát végzett az elmúlt két hónapban a csapatával.

Sebastjan Krasovec: Először is gratulálok a Kaposvárnak. Remekül játszanak az edzőváltás óta. Jól kezdtünk, de amint agresszívebb védekezést kaptunk, már nem játszottunk olyan jól és hatékonyan. Ráadásul védekezésben sok hibát vétettünk. Nem tudtunk mit kezdeni ellenfelünk agresszív játékával, gyakorlatilag teljesen elvesztettük a fókuszt, miközben a második félidőben el is fáradtunk. Készülünk a következő összecsapásra, ami szintén kemény lesz a Falco ellen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában