Kézilabda

2024.02.05. 17:49

Balatoni rangadó következik a kupában

A Magyar Kupa nyolc közé jutásért játszik a HSA NEKA, mely a szezonban eddig lejátszott hét idegenbeli térmeccséből mindössze egyet nyerő Balatonfüredi KSE együttesét fogadja kedden, 18 órakor. A bogláriak bajnokin saját közönségük előtt már legyőzték balatoni riválisukat, bíznak benne, hogy ezúttal is ők kerülnek ki győztesen és jutnak a következő körbe, melynek tétje már a Final Four.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NEMETH LEVENTE FOTO

Nem indult jól a tavasz a bogláriaknak, négygólos előnyről kaptak ki Komlón a szezon legrosszabb második félidejét produkálva, ezzel szemben a gyenge – öt győzelmet és nyolc vereséget hozó – őszt produkáló fürediek "feltámadtak", magabiztosan, tizenkettővel verték – Brandt és Gostovic nélkül – az újonc QHB-Egert, melytől idegenben kikaptak. A szezon legjobb védekezést mutatták be György László játékosai, akik mindössze tizenhét gólt kaptak, az első félidőben nyolcat.

Sótonyi László tanítványaival ellentétben tehát önbizalommal telve várhatják a kupameccset a fürediek, akik közül erre többen is rápihentek, mindössze a Bóka, Sretenovic, Hornyák trió volt, mely a hevesiek ellen harmincötnél több percet volt pályán. A házi gólkirály, tizennégy találkozón 59 akciógólt jegyző, 25 éves Varga Márton mindössze tizenkettőt játszott, aki mellett Sretenovicra kell még figyelni védekezésben, aki harminchatszor vette be akcióból az ellenfelek hálóját. A boglári Krakovszki Zsolthoz hasonlóan nekik is van két Eb ötödik helyezett magyar válogatott játékosuk, Bóka ás a kapus Andó Arián személyében, de a szlovén válogatottnak is adtak kézilabdázót, Kljunt. Ebből is látszik, erős kerettel bírnak, meglepetés az eddigi visszafogott szereplésük, hisz jelenleg – az Eger elleni győzelem ellenére is – mindössze nyolcadikok a bajnoki tabellán, két ponttal megelőzve a bogláriakat.

A két klub ősszel már összecsapott, szeptemberben a HSA NEKA nyert remek védekezéssel, a negyvenhat százalékon védő Deményi vezérletével huszonkét találatot engedélyeztek ellenfelüknek, mely ennél kevesebbet, huszonegyet csak a Telekom Veszprém és a MOL Tatabánya KC duónak dobott. Erre a védekezésre ezúttal is nagy szükség lenne, emellett remélhetőleg támadásban jobban teljesítenek a belső posztokon játszók, mint tették azt legutóbb Komlón. Ha így lesz, akkor nagy esély van egy estleges somogyi továbbjutásra. Az utóbbi három évben olyan klubok jutottak be a Final Fourba, vagyis a négyes döntőbe, mint a Fejér-B.Á.L. Veszprém, melynek ez kétszer is összejött, illetve a CYEB–Budakalász, vagy éppen a Dabas KC. Miért ne sikerülhetne mindez akár az akadémistáknak is? Ha most legyőzik északi parti riválisukat, azzal nagy lépest tesznek az április második hétvégéjén megrendezendő esemény irányába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában