Kézilabda

2024.02.07. 20:01

Dráma a kézilabdapályán: veretlenül esett ki a Csurgó a kupából

A Férfi Kézilabda Magyar Kupa IV. fordulójában a MOL Tatabánya KC látogatott a Csurgói KK otthonába, ahol a lefújás pillanatában roppant fontos szerepe volt a pályaválasztói jognak.

Fotó: CSKK/Szabados Árpád

Remekül kezdte a találkozót Baranyai Norbert együttese, mely többek között Füstös Ádám bravúrjainak köszönhetően 6–3-ra ellépett. A vendégek azonban tudtak reagálni, így a 20. percben már 6–7-es tatabányai előny rajzolódott ki az eredményjelzőre. Kétgólosnál nagyobb különbséget azonban Dragan Djukic csapata sem tudott kialakítani. A két gárda az első játékrész hajrájában fej-fej mellett haladt. Végül Gábor Marcell és Papp Tamás találataival 12–12 után a Csurgó mozdult el a döntetlenről, de a dudaszó előtt Petar Topic még betalált, így egygólos hazai előnnyel vonultak a csapatok a szünetre (14–13).

A fordulás után Szeitl Erik kétperces kiállítását kihasználta a Tatabánya, mely Győri Mátyás vezérletével időlegesen fordított. A Csurgó végül a 43. minutumban többszöri egyenlítés után Herczeg Mirko góljával fordított. Az utolsó bő tíz percre aztán háromgólos csurgói előnnyel fordultak a csapatok (21–18). A hajrában azonban sokkal élesebb volt a Tatabánya, mely Cristian Ugalde és Győri Mátyás találataival ledolgozta a háromgólos különbséget (23–23). Innen már a Csurgó futott az eredmény után, Győri Mátyás újabb találatai pedig meg is pecsételték a somogyi együttes sorsát, mely fél perccel a vége előtt kétgólos hátrányba került (24–26). Az is bravúr, hogy innen Gábor Marcell és Füstös Bálint találataival összejött az egyenlítés, ez azonban önmagában nem ért semmit, ugyanis a kupaszabályzat értelmében döntetlen esetén az idegenben játszó csapat jut tovább, így a dudaszó pillanatában a tatabányaiak örülhettek.

Férfi Magyar Kupa, Nyolcaddöntő
Csurgói KK – MOL Tatabánya KC 26–26 (14–13)
Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok, Vezette: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás.
Kiállítások: 6 perc ill. 10 perc.
Hétméteresek: 5/7 ill. 1/1.

Továbbjutott: a MOL Tatabánya KC, ugyanis döntetlen eredménynél a versenykiírás értelmében nincsen folytatás, az idegenben játszó csapat jut tovább.  

Csurgói KK: Matevz Zagar, Bazsó Gergely 3, Herczeg Mirko 5, Borsos Tamás 1, Füstös Ádám (kapus), Papp Tamás 3, Szeitl Erik 1, Gábor Marcell 4, Tóth Péter 2, Vasvári Ádám, Gebhardt Ádám, David Mazurek 2, Benkő Milán (kapus), Füstös Bálint 1, Horváth Péter 1, Aleksa Tufegdzic 3. Vezetőedző: Baranyai Norbert.

MOL Tatabánya KC: Mateo Maras 4, Juhász Ádám 2, Petar Topic 2, Székely Márton (kapus), Reza Yadegari, Eklemovic Márkó, Cristian Ugalde 3, Bartucz László (kapus), Christian Dissinger 2, Győri Mátyás 6, Uros Vilovski, Pedro Rodriguez 3, Ancsin Gábor 2, Yuga Enomoto 1, Vajda Huba 1, Krakovszki Bence. Vezetőedző: Dragan Djukic.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában