Vizes világbajnokság

2024.02.13. 13:13

Egyik magyar sem jutott tovább a világbajnokságon

A dohai világbajnokság medencés úszóversenyeinek második napján a négy magyar úszó közül senki sem jutott tovább az előfutamokból.

Sonline.hu

Vizes vb - Úszás

Fotó: Kovács Tamás

Két úszónk 100 háton (Jászó Ádám és Szabó-Feltóthy Eszter), kettő pedig gyorson (Németh Nándor kétszázon, Késely Ajna 1500-on) volt érdekelt a magyarok közül.

Elsőként Szabó-Feltóthy Eszter ugrott medencébe, mellyel kapcsolatban nem lehettek túlzott elvárások, hiszen a Vasas versenyzőjének a 200 fekszik, nem véletlenül van már olimpiai A-szintje azon a távon. Ettől függetlenül jól akart úszni, de a futamában kilencedik, összesítésben pedig a 26. lett.

Nem lehetett elégedett Jászó Ádám sem az úszásával, ráadásul ő azon a távon versenyzett, amelyik kapcsán megcélozta Párizst: jelenleg Kós Hubert mögött a magyar ranglistán a második, de a harmadik Kovács Benedeknek is megvan az olimpiai A-szintje száz háton. Jászó a 19. helyével nem jutott be a középdöntőbe.

Kellemetlen meglepetés, hogy 200 gyorson a siófoki Németh Nándor sem lépett tovább, Jászóhoz hasonlóan a 19. időt úszta az előfutamok során.

– Bár jobb lett volna, ha nem a nullás pályán úszom, talán jobban láttam volna a többieket, de nem akarok kifogásokat keresni, nem ezen múlt – ismerte el Németh Nándor. – Nem vagyok elégedett, jobbat szerettem volna úszni, és az edzések alapján ebben a kétszázban több is van, de valamiért ez mégsem akar összeállni. Innentől a száz gyorsra és a váltókra figyelek, a közeljövőt illetően pedig el kell gondolkoznom azon, maradjon-e a repertoáramban a kétszáz gyors. Le kell ülnöm az edzőmmel, mert szerintem nem fér bele a felkészülésembe a kétszáz, fel kell tennem mindent az olimpián a száz gyorsra. Azt hiszem, az lesz a megoldás, ha hanyagoljuk a kétszázat, de biztosat csak akkor tudok mondani ennek kapcsán, ha átbeszéltem mindent az edzőmmel.

Késely Ajna is beszélni fog az edzőjével, hiszen nem titkoltan az olimpiai A-szintet célozták meg ezen a távon, ám már a táv felénél nyilvánvalóvá vált, hogy ebből bizony nem lesz meg a vágyott idő, és a finálé sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában